Руският изтребител от пето поколение е готов за серийно производство


Руският изтребител от пето поколение е готов за серийно производствоОбединената авиостроителна корпорация (ОАК) е готова за сериано производство на най-новите изтребители от пето поколение Т-50 за ВКС на Русия. На 20 юни в Комсомолск на Амур във ще полети осмата машина от серията, която изцяло отговаря на изискванията на военните, съобщава в.“Известия“.

За разлика от предходните самолети осмият е напълно окомплектован с оборудване и  системи, които са посочени в техническото задания за създаването на перспективен комплекс за фронтовата авиация. Именно с появата на този изтребител може да се каже, че Т-50 като бойна единица вече има реално лице и е готов за серийно производство“, съобщава източник близък до ОАК.

По думите на източника сега в цеховете на авиационния завод в Комсомолск на Амур в различна степен на готовност са още четири Т-50.  Машината с №9 ще започне полетни изпитания през септември. Двете следващи №10 и №11-я са на конвейра и до края на годината също ще започнат полетни изпитания.

През есента ОАК ще е готов да подпише зоговор с Министерството на отбраната на Русия за първата партида изтребители, като доставките според главнокомандващия на ВКС Виктор Бондарев, ще започнат през 2017 година.

 

Източник; http://www.blitz.bg

Реклами

Posted on 16.06.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: