Британия излиза, следват я и други държави и ЕС се разпада, е прогнозата на Фараж


Британия излиза, следват я и други държави и ЕС се разпада, е прогнозата на ФаражПривържениците на излизането на ЕС във Великобритания вече имат преднина от 10% по-малко от две седмици преди референдума, насрочен за 23 юни, показва социологическото проучване на “ОРБ“, поръчано от „Индипендънт“. Паундът се срина след последното социологическо проучване.

Предишните социологически проучвания показваха крехка преднина от около процент за оставане в ЕС. Първите социологически проучвания по заявка на “Индипендънт“ преди година показваха преднина от 10% за оставане в ЕС.
Тези настроения в Лондон две седмици преди Референдума са тежък удар върху „Атлантизма“ въобще и предполагат ускореният му край.

На 23 юни Великобритания ще напусне съюза и ще промени Европа, каза Найджъл Фараж, лидер на евроскептичната Партия за независимост на Обединеното кралство в интервю за италианския вестник „Кориере дела сера“.
„Ще се получи ефектът на доминото. След нас и другите северни страни ще напуснат, една по една. Първо Дания, после Холандия, Швеция, Австрия. Референдумът е най-важното събитие от 1957 г.: ЕС е на път да се разпадне“, заяви той.
Фараж каза, че южните страни като Италия, Гърция и Испания ще спечелят от подобен развой, защото единната валута на ЕС еврото „разрушава“ икономиките им и същевременно е „оръдие на германската хегемония“.

Какво се случва с Атлантизма,Атлантическата империя,с Атлантическите клубове?
Когато Барак Обама посети Европа, той искаше да прослави и укрепи Запада,“Атлантическите връзки“,да поиска Великобритания да остане в Евросъюза, а Германия да подкрепи споразумението за Трансатлантическа търговия и партньорство (TTIP).
Става точно обратно.
Поведението на Обама във Великобритания с кампанията му за оставане в Европейския съюз на предстоящия референдум,само навреди и бе оценено като  скандално. Тонът на президента на САЩ, срещу Brexit беше в крайна сметка лишен от сянка дипломация и зачитане на суверенитета на страната.

Колко тежи мнението на САЩ и Обама виждаме в последното проучване.
От това, което се случи в Лондон,стана ясно,че последствията от решението на предстоящия референдум във Великобритания е много по-важно за Съединените щати отколкото за  Великобритания или Европейския съюз.
Референдумът става непредсказуем фактор в глобалната геополитическа криза на Съединените щати. Американците ужасно се страхуват от нова конфигурация на глобалната политика.
Вашингтон се страхува от промяна и си иска познатата формула на своят имперски контрол върху Германия и Европа.
И доминираната от САЩ и изпразваща се от смисъл формация Г-20 предупреди, че излизане на Великобритания ще е „шок за световната икономика“.
Отношенията на САЩ с европейските съюзници са последния шанс американците да поддържат своята „Атлантическа империя“.
Сега в Европа, Съединените щати имат две основни ключови точки на подкрепа – това са Великобритания и Германия.Разбира се,като не броим разни нежелани,като Полша,прибалтийските страни и други неприятни и ненадеждни хуни,славяни и православни.
Специални са отношения на САЩ с основната им съюзник – Обединеното кралство.

Специалният и привилегирован алианс със Съединените щати, отличава с Великобритания и с друг исторически момент за нея – демонтирането от американците на Британската империя в полза на тяхната световна империя.
Анличаните го помнят.
Ликвидация на Британската империя  доведе Великобритания до положение на младши партньор на САЩ.
И точно американският полукенийски президент,по време на посещението в Обединеното кралство,Обама подчерта доста безцеремонно американската хегемония в съюзническите отношения.Болезнено!
По време на срещата на Обама с премиера Дейвид Камерън и кралица Елизабет II по масите на британския премиер, и британската кралица лежеше една статия от 22 април на Daily Telegraph от президента Обама под високопарното заглавие „Казвам ти като приятел: Европейският съюз ще направи Великобритания още по-голяма“,където президента на САЩ открито признава,че Америка има интерес от членството на Великобритания в ЕС.

Привържениците на оставането на Великобритания в ЕС,за да победят ще трябва да приложат „Специфичните демократични процедури“-„Избори по пощата“,подобни на тези в Австрия и по-рано в Шотландия с дошлите на следващия ден гласове по пощата, които се оказаха решаващи,за да откраднат победата от националистите.
В Австрия,в град Вайдхофен ан дер Ибс, при 9026 регистрирани избиратели,са дадени 13 262 гласа, което означава, че избирателната активност е била 146,9%, става ясно от официалния портал на Министерството на вътрешните работи на Австрия, пише виенскит вестник Heute.

В град Линц броят на бюлетините в отдалечените урни (у дома, в болници и специални институции) е над пет пъти повече от броя на хората, участвали в гласуването: 21060 бюлетини от 3518 избиратели.
Специфични демократични процедури!

  На референдума в Шотландия 4,2 млн. дyши ce peгиcтpиpaxa зa вoтa. Oт тяx oĸoлo 790 000  пoдaли cвoя глac пo пощата.
И това ce cлyчи зa пъpви път в историята на Шотландия?
Тогава този странен факт не се коментира.Но,след повторението на „гласове по пощата“ и то в шокиращи размери на президентските избори в Австрия,нещата се избистриха?
Само прилагането на изпитани практики и „процедури“ могат да задържат и Великобритания в ЕС.

Posted on 12.06.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Анонимен

    Да, понятието „избори по пощата“, може спокойно да бъде въведено и у нас, с цел узаконяване на незаконно придобита власт. Допускам, че ако англичаните излязат от този измислен европейски съюз, лешоядите – в лицето на безлични държавици (като България – с нейните представители… избрани по модела „поща“), ще се възползват, за да затвърдят роболепното си поведение в полза за оставане (в поза „партер“) в европейския съюз и съхраняването му. Ще се надпреварват да се изкарат по-по-най-надеждни и изпълнителни… справка тук: https://infobalkani.wordpress.com/2012/10/17/%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d1%82%d1%80%d0%b8-%d1%81%d0%b0-%d0%b5/

    Така че не изключвам голямата игра всъщност да продължава, а не да и се вижда края…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: