Срещата на Путин и Ренци ще придаде импулс на отношенията


Срещата на Путин и Ренци ще придаде импулс на отношениятаПредстоящата среща на Петербургския международен икономически форум (ПМИФ) на президента на РФ Владимир Путин и министър-председателя на Италия Матео Ренци ще придаде нов важен политически импулс на развитието на двустранните отношения, смята посланикът на Русия в Рим Сергей Разов,  РИА „Новости“.

„Очакваната среща между президента на Русия Владимир Путин и премиера на Италия Матео Ренци ще даде нов важен политически импулс на развитието на нашите двустранни отношения на всички равнища“, каза руският дипломат в интервю пред италианската агенция „askanews“.

При това Разов подчерта, че отношенията между Москва и Рим, независимо от общата сложна картина, продължават непрекъснато да се развиват.

ПМИФ през 2016 година ще бъде юбилеен, той ще се проведе за двадесети път в Санкт-Петербург от 16 до 18 юни, като страна-почетен гост през тази година ще бъде Италия.

С визита в Санкт-Петербург по време на работата на форума ще пристигне министър-председателят на Италия, който ще оглави многобройна италианска делегация. Очаква се Ренци на 17 юни да вземе участие в „кръгла маса“, която ще се проведе в италианския павилион, както и в пленарно заседание на ПМИФ-2016./РИА Новости

 

Източник: http://svetoven.pogled.info

Posted on 10.06.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: