Ще влезем в бой заедно с Русия, каза Президентът на Беларус за евентуална агресия на НАТО


Ще влезем в бой заедно с Русия, каза Президентът на Беларус за евентуална агресия на НАТОПрезидентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че страната му е  военен съюзник на Русия в случай на конфликт с НАТО. Според него, Русия и Беларус,са готови да отговорят адекватно на укрепването на НАТО в Източна Европа,съобщава агенция „Белта“.
„Руснаците често казват, че на границите на Русия, НАТО разполага нови контингенти. Трябва да се подчертае,че на първо място са нашите граници, беларуските граници. Виждаме го и ние и без шум приемаме адекватни мерки,каза Лукашенко.
Лукашенко добави, че по негово мнение, руското ръководство действа по справедлив начин. Той отбеляза също, че държавите имат съвместна група въоръжени сили, който гарантира сигурността на двете страни.
Според Лукашенко, в случай на военен конфликт с НАТО, беларуската армия ще поеме първия удар и ще влезе в битка.

Руският президент Владимир Путин ще посети Минск и ще проведе разговори с ръководителя на Беларус Александър Лукашенко.
Путин ще посети Форума на регионите на двете страни, който започна своята работа вчера в Минск.
Предвидено е и обмен на мнения относно резултатите от срещата на Върховния Евразийския икономически съвет и перспективите за по-нататъшно разширяване на сътрудничеството интеграция в Евразийския икономически съюз.
Пресслужбата на лидера на Беларус заяви, че по време на двустранната среща и среща в разширен формат на президентите „ще обсъдят актуални въпроси на двустранните отношения, сътрудничеството в интеграционните обединения и международни проблеми.“

Русия доставя на Казахстан безплатно зенитна ракетна система С-300PS , за да се укрепи системата за противовъздушна отбрана, съобщи руския министър на отбраната генерал Сергей Шойгу.
„Обръщаме голямо внимание на развитието на руско-казахските отношения  в областта на противовъздушната отбрана“,каза Сергей Шойгу в Астана по време на среща с казахстанския министър на отбраната.
Шойгу заяви, че приоритет на създаването на обща отбранителна способност е да бъде в състояние да издържат на всички заплахи.
„Ние сме заинтересовани от разширяване на формите на военното и военно-техническото сътрудничество“,каза Шойгу.

Казахстан наскоро предотврати „Майдан“ и държавен преврат.От полицията  и МВР на Казахстан твърдят, че тези действия са били очаквана провокации.
Заловени бяха много оръжия,взривни устройства, „коктейли Молотов“,пистолети Макаров и ТТ, пушки пушки,голямо количество боеприпаси и  ръчни гранати,както и 5 милиона тенге, писа вестник „Тенгри новини.“
Според радио „Azattyk“, два дни преди провеждане на митингите е имало  вълна от „превантивни“ арести, особено на активисти на „Майдан“ от социалните мрежи,които призовали за агресивни действия.
Влиянието на външни сили върху ситуацията в страната не е нова.
След Украйна последиците от  Майдан плашат правителствата,защото Украйна вече е усетила ползите от евроатлантическия избор.
След Майдана стандарта на живот в Украйна спадна наполовина; националната валута  загуби 350% от стойността си; инфлацията достигна 43%.Правителството подписа задължение с МВФ за разпродажба на земята/чернозема и най-ценните активи на американските корпорации.

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.bg/

Posted on 09.06.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: