Европейците масово отказват визи на украинци, били фалшификатори


Европейците масово отказват визи на украинци, били фалшификаториЕвропейският съюз негласно ожесточи издаването на визи за украинци — броят на необходимите за получаването на документи за «Шенген» все повече се увеличава, както и броят на отказите от чуждестранните посолства, пише украинското издание «Вести«.
Европейските власти отказват визи на украинците включително за шампионата на Европа по футбол във Франция, макар по-рано европейските страни обещаха да предоставят документи за «Шенген» по опростена процедура при наличието на билети за мача. Освен това, визите се издават след голямо чакане, се казва в статията.

Например, родителите на млад футболен запалянко от Лвов  не са получили визи дори при наличието на закупени билети за мача, самолетни билети и стаи в хотел, както и при наличието на необходимите пари за пътуването, съобщава изданието.

Сложността при получаването на визи е налице не само за Евро-2016, но и за тези, които просто са планирали туристически тур из Европа.

Дори «благосклонните към украинците» консулства на Полша и Унгария станаха придирчиви и отхвърлят молбите за визи, обявявайки, че «целта на пътуването не е доказана», пише изданието.

Полша е настръхнала към украинците, защото те подават «много фалшификати-покани» или отиват да работят в други страни от Европейския съюз с полски работни визи, съобщава изданието.

За последните две години броят на отказите за украинци е нараснал два пъти — от 1.7 % до 3.4 %, пише «Вести», позовавайки се на статистиката на Европейската комисия.

Според негласното правило, ако отказите са повече от 2 %, това означава страх от потока бежанци от тази страна.

Консулството на Полша във Виница за миналата година е отказало на 12 % от молителите, поставяйки антирекорд по откази, се казва в статията.

 

Петя Паликрушева

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 05.06.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: