Страните от НАТО изкопираха от Русия практиката за провеждане на танков биатлон


Страните от НАТО изкопираха от Русия практиката за провеждане на танков биатлонСтраните-членки на НАТО, притеснени от увеличаването на авторитета на руските въоръжени сили след провеждането на танковия биатлон, проведоха през май свой собствен аналог на този конкурс в Германия, съобщи началникът на Главното оперативно управление за бойна подготовка генерал-лейтенант Иван Бувалцев, предаде РИА Новости.

„От 10 до 13 май страните-членки на НАТО проведоха състезания на танковите екипажи в учебния център на САЩ в Бавария.

Ще обърна внимание на това, че мероприятието не е било планирано преди това, а е в резултат от притесненията на колегите ни от алианса от увеличаването на авторитета на въоръжените сили на Русия и от това, че развиваме техниката и оръжието си“, каза Бувалцев в ефира на телевизия „Россия 24“.

Американците не влязоха в челната тройка – победител в състезанията стана Германия, следвана от Дания и Полша, добави той.

По думите му, от 2013 г. насам руското Министерство на отбраната редовно кани колегите си от НАТО да участват танковия биатлон в Русия, но страните от алианса изпращат само свои наблюдатели.

„Това не е точно същия биатлон, като нашия. Те са взели елемента, който у нас се провежда в съединенията и частите – бойната стрелба, уменията за техническа подготовка, оказването на медицинска помощ, стрелбата от лично оръжие и т.н.“, уточни Бувалцев.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 03.06.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: