На праймериза на „Единна Русия“ Медведев беше в Крим


На праймериза на "Единна Русия" Медведев беше в КримС нота Украйна изрази възмущение от „несъгласуваната“ визита

На 18 септември т. г. — единният ден за гласуване, ще се произведат избори за Държавната дума на РФ, за регионални законодателни събрания в 38 субекта на федерацията, преки избори за ръководители в шест региона и на кметове. След дълга пауза парламентарните избори ще преминат по смесената система — половината депутати (225 души) ще бъдат избрани по партийни списъци, останалата половина — мажоритарно.

На 22 май в страната се проведе предварителното гласуване (след серия дискусии на кандидатите) на най-голямата партия „Единна Русия”, което е задължително за кандидатите по партийния списък. По данни на партията в праймериза са участвали над 2,78 хиляди кандидати, а гласоподавателите са 10 милиона.

През юни „Единна Русия” ще проведе конгрес, на който ще бъдат представени списъците на мажоритарните кандидати и регионалните списъци на най-популярните кандидат-депутати, които партията ще подкрепи на изборите. Предварителните резултати от праймериза ще бъдат огласени на 27 май.

На 22 май на предварителните избори в Крим присъства премиерът Дмитрий Медведев, който бе на работно посещение на полуострова. В качеството си на председател на партията той поясни, че отпадналите след праймериза кандидати няма да бъдат забравени, те са достойни хора и ще останат в кадровия резерв на партията.

Медведев високо оценява самата система за провеждане на предварителни избори, но е против тя да бъде законодателно регламентирана. По думите му „Единна Русия” фактически се е решила на двойно гласуване и това потвърждава, че е смела партия, но „ако направим това закон, ще стане така, сякаш заставяме всички да провеждат предварително гласуване. А може би те не искат? Или не са готови за това? Мисля, че го има този момент”, каза Медведев.

Освен това предварителното гласуване е основано само на вътрешни партийни правила, а не на общовалидните регламенти за избори. По време на срещите с кандидатите Медведев призова в партията да се привличат повече млади хора и се поинтересува от мнението на присъстващите как да се нарича процедурата — праймериз или предварително гласуване.

Мнозинството се изказа за „предварително гласуване” и получи подкрепата на Медведев: „За да е по руски”. В двата региона — Крим и Севастопол, се явиха над 100 хиляди гласоподаватели.

На 24 май Медведев участва в пленарното заседание на форума на „Единна Русия” в Ялта по темата „Здравето на хората — основа за успешното развитие на Русия”. Като продължение на темата премиерът посети санаториума „Южнобережный” (в Алупка) с 306 места — за деца и деца с родители, който е собственост на република Крим. Той е въведен в експлоатация през 1997 г.

Проблемите на заведението, което помага в лечението на заболявания на опорно-двигателния апарат, кръвообращението, нервната система, дихателните органи, са налице: базата се нуждае от тотален ремонт, не достигат кадри (сега тук работят 127 души, т.е. половината от необходимата бройка), санаториумът няма достъп до плажа.

„За съжаление — типична ситуация: от санаториума са завзети големи терени. Те са застроени с някакви луксозни къщи, а на санаториума е отрязан достъпът до плажа. Това е направо престъпление. Разбирам, че „едните вече ги няма, а другите са далеч”, но трябва да се направи всичко възможно, за да се възвърне първоначалният блясък на здравните учреждения на Крим”, каза премиерът. Той обеща правителството да отпуска средства за развитието на Крим като популярен курорт и добави: „Не се съмнявайте в това”.

 

Източник: http://www.rusiadnes.bg

Posted on 31.05.2016, in Анализи, Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: