Страшната бойна машина няма аналог в армиите на НАТО – US експерт: НАТО и САЩ нямат противодействие срещу „Терминатор-3“! (видео)


Страшната бойна машина няма аналог в армиите на НАТО - US експерт: НАТО и САЩ нямат противодействие срещу "Терминатор-3"! (видео) Пуснатият в серийно производство „Терминатор-2“ има силно въоръжение – четири противотанкови ракетни установки с лазерен прицел, двойка 30-милиметрови автоматични оръдия и картечница ПКТМ.

Военно-техническият аналитик на американското списание „The National Interest“ Дейв Маджумдар твърди, че командването на НАТО трябва сериозно да се замисли за руската бойна машина за поддръжка на танкове (БМПТ) „Терминатор-3“. Работата е в това, че въоръжените сили на алианса засега не разполагат с щурмово оръдие, което да поддържа танковете на бойното поле, докато руският военно-промишлен комплекс вече произвежда и изнася бойните машини „Терминатор“ и „Терминатор-2“, цитира думите на експерта RG.ru.

„Първата БМПТ бе пусната в ограничена серия за изпитания през 2005 г. Вторият „Терминатор“ получи по-изискан дизайн, което позволи да бъдат намалени размерите му, да се съкрати броя на екипажа и да се намали бойната маса на машината. „Терминатор-2″ има силно въоръжение – четири противотанкови ракетни установки с лазерен прицел, двойка 30-милиметрови автоматични оръдия и картечница ПКТМ“, пише Дейв Маджумдар.

Американският експерт твърди, че данните за новата бойна машина на руснаците, която се създава на базата на танка Т-14 „Армата“, са оскъдни. Известно е само намерението на конструкторите да въоръжат бойната платформа с корабно оръдие калибър 57 милиметра с далекобойност 16 километра.

Въпреки липсата на информация, Дейв Маджумдар е уверен, че новата бойна машина със „зловещото име „Терминатор-3“, ще бъде доста страшен противник за НАТО.

„Може да се направи извода, че тя ще има шасито, датчиците, пасивната и динамичната броня на танка Т-14. Вероятно ще има въоръжение от съвременни противотанкови ракети и тежка артилерия. Детайлите са малко, но можем с увереност да твърдим, че ще бъде страшен противник“, пише Дейв Маджумдар. С него са съгласни и руските военни аналитици.

Например, главният редактор на сп. „Национална отбрана“ Игор Коротченко казва пред седмичника „АиФ“:

„Главната задача на „Терминатор-3“ е поддръжка на бронираната техника в условията на война. Тази бойна машина върви в смесен състав на танково подразделение и трябва да открива и унищожава всякакви цели, които представляват опасност за танковете. При това „Терминатор-3“ может да бъде използван както с екипаж, така и без него, като тежък робот. Тази разработка е с иновативен и перспективен характер и се базира на уникалните характеристики на тежката бронирана платформа „Армата“, която е техника от пето поколение. В другите армии няма и помен от такова нещо“.

Бойната машина за поддръжка на танкове „Терминатор“ е създадена с прилагане на опита от военните действия в Афганистан и Чечения. На бойното поле стана ясно, че бронираната техника често трябва да бъде прикривана от гранатометчици и противотанкови управляеми ракети. „Терминатор“ е способен да открие и унищожи заплахата за танка, преди той да бъде поразен.

Източник: http://epicenter.bg

Posted on 29.05.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: