Руската гвардия си поръча нов автомат за водене на бой в градски условия


Снимка: Виталий Анков / РИА „Новости“

Снимка: Виталий Анков / РИА „Новости“

Русия създава ново оръжие за подразделенията на своята Националната гвардия, което ще замени „Печенег“ и ПКМ. Според военните експерти решението да се разработи новото оръжие е взето във връзка с излишната мощност на текущите образци за водене на бой в градски условия.

Ръководството на руското Министерството на вътрешните работи е поръчало на държавните оръжейни фирми ново оръжие, което трябва да бъде подходящо за водене на бой в „закрити помещения“ и „да създава висока плътност на огъня в помощ на щурмовите отряди“.

Поръчаното оръжие ще бъде използвано при спецоперации в населени места и големи градове. Главната задача, която силоваците са поставили на конструкторите при изработка на новото ръчно щурмово оръжие, е да бъде леко и с патрони малък калибър, с минимален рикошет.

Защо съществуващите пистолети не са подходящи за водене на бой в града?

Според написаното от Дмитрий Сафонов във вестник „Известия“ новият образец се прави на основата на „Ратник“ и е предназначен да смени пистолета „Печенег“, който се използва от бойците на спецслужбите на руското вътрешно министерство.

– При „Печенега“ има множество малки технически и професионални нюанси, които могат да доведат до тежки последици в ръцете на слабо обучен боец. Например стойката на „Печенег“ е разположена непосредствено под дулото и не позволява на спецназовеца да стреля директно през прозореца на жилищна сграда. Трябва да избере огнева позиция в дълбочината на помещението и така губи поглед над ситуацията под прозореца – разказва експертът.

Пак според него „Печенег“ притежава повишена огнева мощ при силно изхвърляне на куршумите. „Огънят от това оръжие може да направи дупка на тавана на панелен дом, което трябва да се избягва при работа в градска среда, разбира се. Това обяснява и избора на калибър от 5,45 мм“.

В момента на разположение на правоохранителните органи е ръчният автомат „Калашников“ с аналогичен патрон. „Моделът не е лош, но е с малък пълнител – 45 патрона. Трябва често да се презарежда. Не е удобен за водене на бой в закрити пространства“, добавя Сафонов.

Какъв ще бъде новият автомат?

Новият образец се нарича „Корд-5,45“ и представлява умалена версия на едрокалибрена картечница с лента за патрони 12,7х108 мм. Работи с патрони за автомат 5,45х39 мм. Според разработчиците опитните образци ще могат да бъдат видени още към края на тази година.

Машината ще може да произвежда от 800 до 900 изстрела в минута. Ще има опция за зареждане както с традиционна патронна лента, така и с магазини за АК-74 и ръчни картечници „Калашников“ съответно с 30, 45 и 60 патрона. Новото оръжие ще бъде оборудвано със сменяеми цеви за 900 и 750 мм, както и със сгъваем приклад. Ще има и опция картечницата да бъде оборудвана с допълнителни прицели.

За разработката на новата ръчна щурмова картечница правоохранителните органи ще похарчат около 25 млн. рубли (близо $370 000 – бел. ред.).

 

Източник: „Руски дневник“

Advertisements

Posted on 29.05.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 9 Коментари.

 1. five hundredrevolting disgustingMastering native website positioning five hundredtwoextended familyrevolting disgustingisrevolting disgustingextended familyfive hundred
  much like tworevolting disgustingmasteringtwo five hundredinternationalfive
  hundred SEO —five hundredrevolting disgustingthenuclear family five hundredtwomorefive hundred
  five hundredtwonuclear familyrevolting disgustingyourevolting disgustingextended familytwo getnuclear familytwofive
  hundred twonuclear familyrevolting disgustingintotwo
  itrevolting disgustingextended familyfive hundred, five hundredtherevolting
  disgustingextended familytwo five hundredextranuclear familyfive hundred twoyounuclear familyfive hundred understand extended familywhatextended
  familyfive hundred ought to be accomplishednuclear familytwo five hundredextended familytorevolting disgustingextended familyfive hundred extended familyrevolting
  disgustingdominateextended family nuclear familyrevolting disgustingSERPsrevolting
  disgustingnuclear familyfive hundred.

 2. Medicina é a sua formação acadêmica, entretanto, programador
  visual autodidata que é, desenvolveu habilidades através
  da prática na criação para a marca, servindo de referência para sua grupo de ilustradores gráfica,
  igualmente para os seus elementos estilísticos da voga, arquitetura e design de interiores. http://tangokalender.ch/foto/displayimage.php?album=5&pid=18&title/

 3. Os sapatênis Osklen estão presentes em todas e cada uma das coleções
  da marca, ganhando uma trajes nova a qualquer estação. http://Gallery.Geheran.com/v/2005/SanFranciscoTripMove/AirplaneViews/06252005_209.jpg.html

 4. Na minha ideia, catafalco negativo contudo certa inquiricao bastante complicado a atender. http://resco-sa.cl/aardvark/index.php?a=stats&u=laisbce695942492

 5. This is a great tip particularly to those new to the blogosphere.
  Short but very precise information… Many thanks for sharing this one.

  A must read article!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: