Общата стратегическа задача на враговете на Русия е разпадането й


Общата стратегическа задача на враговете на Русия е разпадането й Неотдавна членът на Комитета на Думата по сигурност и противодействие на корупцията Николай Ковальов заяви, че целите и задачите на вътрешните и външните врагове на Русия съвпадат напълно.

Бившият шеф на Федералната служба за сигурност на РФ Ковальов напомни за активизирането на тероризма в страната, като спомена антитерористичната операция в град Дербент (Дагестан), където загинаха сътрудници на правоохранителните органи, както и за задържането в Бахчисарай (Крим) на активисти от забранената в Русия групировка „Хизб ут Тахрир”, участвали в кръвопролитните стълкновения на Хованското гробище в Москва на 14 май т. г.

На фона на агресивния и постоянно засилващ се натиск върху Русия от страна на Запада, на фона на откровените заплахи по наш адрес от страна на главатарите на международни терористични организации, е невъзможно случващото се наивно да се възприема като отделни независими един от друг факти”, каза Ковальов.

Според него „целите на онези, които открито действат срещу Русия в чужбина и на тези, които активизират подривната дейност вътре в страната, практически напълно съвпадат”.

Според Ковальов задачите предвиждат „общо отслабване на руската държава, подриване на доверието към ръководството на страната и на политическия му курс”, създаване на атмосфера на страх и неувереност в утрешния ден.

„При това общата стратегическа задача на враговете на РФ на вълната на дестабилизацията на обществено-политическата ситуация е да се възродят сепаратистките настроения в регионите, да се разклати федерацията и да се създадат предпоставки за разпадането на страната”, подчерта бившият ръководител на Федералната служба за сигурност, цитиран от ТАСС.

 

Източник: „Русия днес“

Posted on 29.05.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: