Защо трупането на натовски сили до Русия прилича на плана „Барбароса“ на Хитлер


ПЛАНЪТ „БАРБАРОСА“

ПЛАНЪТ „БАРБАРОСА“

ВСЯКА АГРЕСИЯ СРЕЩУ МОСКВА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ЗА НЕЙНИТЕ ПРОТИВНИЦИ НЕ САМО В ПОРАЖЕНИЕ, НО И В ПЪЛЕН РАЗГРОМ

Няма съмнение, че на на­товските стратегически карти стрелките за удари от страна на Европа са насочени именно към Русия. Не знам до къде стигат те – до Москва или чак до Урал, но нарисувалите ги щабни во­енни със сигурност са се поти­ли от собствената си храброст и вълнение. Но без съмнение, красиво са нацапали хартията. Впрочем, добре познаваме по­говорката: „Гладко на хартия, но забравиха за дупките”. И сла­бата памет на ръководството на Североатлантическия алианс, което без умора твърди за необ­ходимостта да се спре „руската агресия”, го докарва именно до прословутите „дупки”, които за тях е руската армия. Натовски­те генерали, разбира се, много биха искали противникът им да е технически и морално слаб, което те се мъчат да постигнат от 1991 г., но някак си неочаква­но се разбра, че

АРМИЯТА НА РУСИЯ МОЖЕ ЗДРАВО ДА УДАРИ В ЗЪБИТЕ

и да спре всякаква агресия. А на тях не им харесва да им украсят мутрите и се стремят да увеличат бойната мощ на це­лия блок НАТО в Европа, като се опитват да постигнат военно превъзходство.

„Приближаването на Алиан­са до руските граници напомня с поведението си действията на фашистка Германия през 1941 г.,” смята американският поли­толог и експерт по Русия Сти­вън Коен.

В неговите изказвания няма нищо сензационно – планове­те на НАТО са добре извест­ни на руския Генерален щаб, в който са добре осведомени как „потенциалният противник” се превръща в реален. Всъщност, и плановете за създаване на три нови дивизии в руската армия, които в най-скоро време трябва да станат факт (две в Западния военен окръг и една в Южния), са отговор на приближаването на НАТО към руските граници. И потенциалното им предназна­чение се състои съвсем не в от­бранителни действия, а в разби­ване на противниковата отбрана и стремително развиване на на­стъплението. И карти със стрел­ки в руския Генерален щаб, без съмнение също има. И не само на европейския театър на бойни действия.

„Грешката на Хитлер при ре­ализирането на плана „Барбаро­са” за нападение на Съветския съюз беше в подценяването на Червената армия“, казва дирек­торът на Центъра за анализ на стратегии и технологии Руслан Пухов. Германското разузнаване предоставя на Берлин данни за слабия технически потенциал на съветските войски, за лошото обучение на бойците и команди­рите, а също така за ниския мо­рално-боен дух. Хитлер залага главно на съвременната военна техника и на изненадващото нападение. Но още от първите дни операцията започва да про­тича не толкова успешно, както е планирано. И най-вече, защото немското командване е подце­нило съветските войски. Черве­ната армия не само е била равна по сила, но и в много отношения е превъзхождала подразделени­ята на вермахта.

Планът „Барбароса”, разчи­тащ на стремителното настъп­ление, се разпада като карто­нена къщичка. Хитлеристите не успяват да превземат нито Москва, нито Ленинград, нито Сталинград. Още през декември 1941 г. започва първото мощно контранастъпление до Москва. За кратко време превесът на си­лите преминава към съветски­те войски, които разгромяват германците и освобождават от фашизма половин Европа, като приключват войната в Берлин.

Този кратък исторически екскурс би трябвало добре да го помнят в щабквартирата на НАТО в Брюксел, а и

В ПЕНТАГОНА НЕ БИ БИЛО ЗЛЕ ДА СИ ОС­ВЕЖАТ ЗНАНИЯТА

Американците все още жи­веят с представи за онази руска армия, която е била само преди няколко години. И дори спе­челената „петдневна война” с Грузия в Южна Осетия е запом­нена от чуждестранните военни експерти само с броя на руските танкове.

ПРИБЛИЖАВАНЕТО на Али- анса до руските граници напомня с поведението си действията на фашистка Германия през 1941 г.

Днес армията на Русия пред­ставлява такъв боен потенциал, с който не може да се справи дори сериозна военна организа­ция като Североатлантическия алианс. Не трябва да се забравя и един нюанс – наличието на третата по сила армия в света – китайската, която едва ли ще стане съюзник на САЩ. Така, че всяка агресия срещу Русия ще се превърне за нейните проти­вници не само в поражение, но и в пълен разгром.

Вероятно именно усилването на руската армия не дава покой на стратезите от НАТО, които са принудени да се съобразяват със силната ръка на Москва. Днешните планове на Алианса предвиждат да се постигне пре­възходство на силите в Европа. Освен така наречената ротация на американски войски, при която в Стария свят се прехвър­лят допълнителни подразделе­ния, активно се използват нови войски от страните-новобранци в НАТО. Прибалтика изглеж­да е готова със сълзи на очи да иска провеждане на обединени учения на територията си. По­редните маневри под название­то „Пролетна буря”, в която ще участват 1500 военнослужещи и около 500 единици бронирана техника, се проведоха в Естония от 13 до 20 май. Главната роля, естествено, е на американците, но да покажат мускули до руска­та граница, изразиха желание Латвия, Литва, Естония, Полша и др. – общо десет страни.

Подобни маневри на НАТО до руските граници не предиз­викват паника, но определена тревога, раз­бира се, има. Естествено е, че се вземат мерки за воен­но-техническа­та сигурност. Между друго­то, американ­ският анали­тичен център RAND стига до извода, че в случай на евентуално настъп­ление на Русия в прибалтий­ските страни, Алиансът няма да може да им окаже нужната помощ и руските войски за 60 часа ще стигнат до Рига и Та­лин. Такъв резултат по сметките на западните аналитици, Русия може да постигне със сили от 10 000 души, които разполагат с танкове и артилерия. Срещу тях, в цяла Прибалтика може да излязат наполовина по-малко войски и при това с доста сла­бо въоръжение. Така, че защо са всичките тези приказки? Но раз­бира се, не трябва да се подце­няват силите на НАТО в Европа. Също така, не трябва да се взе­мат предвид агресивните пла­нове. Особено при положение, че новият главнокомандващ на обединените войски на Алианса в Европа американският гене­рал Къртис Скапароти изрази безкомпромисната си позиция относно Русия.

ПРОСТО КАЗАНО – ТОЙ ЗАПЛАШВА С ВОЕННО НАПАДЕНИЕ

Натовският главнокоманд­ващ смята, че на територията на Европа трябва да се разпо­ложи трета, постоянна брига­да от войските на САЩ, освен вече двете налични в Италия и Германия. Днешният амери­кански контингент, наброяващ сега около 65 000 военнослу­жещи, ще се усили съществе­но. Освен това, Скапароти се надява да въведе нови правила за всички военнослужещи на НАТО в Европа, които ще под­разбират незабавно влизане в бойните действия на всички страни-членки на Алианса. Както помним, Хитлер също не разрешаваше на съюзниците си да си седят в тила, а ги хвърля­ше в бой. Аргументирането на подобна агресия на НАТО сре­щу Русия е твърде просто и съ­щевременно примитивно – ще цитираме натовския генерал: „Алиансът се сблъска с една възраждаща се Русия, която се стреми да се утвърди като све­товна държава”. Иска ни се в отговор да кажем: „Ами добре, че навреме го забелязахте, чич­ковци от НАТО. Иначе какво ли щеше да е разочарованието при сблъсък с руската армия”.

СТРЕЛКИТЕ на натовските стратегически карти за удари от страна на Европа са насочени именно към Русия.

Автор: ВИКТОР СОКИРКО

Източник: http://www.vestnikataka.bg

Posted on 22.05.2016, in Анализи, Въоръжени сили, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 коментара.

  1. Знаете ли проблема какъв е.Проблема е че воиските в нато не са достатачно на брои за да се защитят срещу 3.500 милионната армия на Русия и теи като РУсия Има китай за съюзник може еи така за кратко да прехвърли китаи 2 милиона воиници към московска абласт и сащ да не разбере и Сащ имат 67 хиляди воиници крайно недостатачно.Ако РУсия си събере воиските и нападне европа половин европа ще падне без съпротива.Другата ще е по трудно но не кой знае колко защото САщ не могат еи така да прехвърлят 2 милиона воиници през океана и нато ще бъде разгрумен защото имат малки армии,няма я и САщ и накрая европа ще падне Руснаците ще си изградят позициите из средна европа и САщ като доиде там вече ще има 10 милиона руснаци славянски народи също съюзници на руснаците а и забравих страшно много китайци хаха.ТОест За 3 месеца НАто ще е разгромен и няма да има шанс да се прегрупира а САщ ще загубят европа

  2. Стефан Караджа

    Явно е , че западняците са много късоумни и са забравили какво му се случи на на Хитлер. Иначе не мога да си обясня глупостите дето ги вършат. Но всеки си пати от главата.А с Русия всеки, който се е заял след това си е проклел и майчиното мляко…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: