Русия и АСЕАН поемат курс към стратегическо партньорство


Русия и АСЕАН поемат курс към стратегическо партньорствоНа среща в Сочи между Владимир Путин и лидерите на страните-членки на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН), ознаменуваща взаимноизгодно стратегическо партньорство между Русия и АСЕАН, бяха зададени ориентирите за извеждането му на качествено ново равнище, съобщи помощникът на руския президент Юрий Ушаков.

„Основните решения от срещата на върха предвиждат развитие на сътрудничеството в периода 2016-2020 г., представляващо пътна карта, разчетена на средносрочна перспектива за мерките за развитие на кооперирането в различни области“, подчерта той.
Руският президент заяви, че Русия е готова да осигури нарастващите потребности на страните от АСЕАН от енергоресурси и да строи в региона атомни електроцентрали от ново поколение, предаде ТАСС.

„Страните от АСЕАН изпитват нарастваща потребност от въглеводороди и електроенергия. Русия е готова да удовлетвори това нарастващо търсене на дългосрочна основа, доставяйки енергоносители. Имаме готовност да работим и в сферата на електроенергетиката в широкия смисъл на думата“, посочи Путин.

„Перспективно изглежда също и сътрудничеството в областта на транспорта,“ заяви още руският лидер.

 

Източник: http://duma.bg

Posted on 21.05.2016, in Икономика, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: