Путин: Русия е готова да предложи на страните от АСЕАН проекти за АЕЦ от ново поколение


Путин: Русия е готова да предложи на страните от АСЕАН проекти за АЕЦ от ново поколениеРуският президент Владимир Путин заяви, че Русия е готова да осигури нарастващите потребности на страните от АСЕАН от енергоресурси и да строи в региона атомни електрически централи от ново поколение, предаде ТАСС.

„Сътрудничеството в горивно-енергийния сектор може да бъде изведено на ново равнище“, заяви руският президент по време на срещата на ръководителите на делегациите на срещата на върха с представители на деловия форум на АСЕАН.

„Страните от АСЕАН изпитват нарастваща потребност от въглеводороди и електроенергия. Русия е готова да удовлетвори това нарастващо търсене на дългосрочна основа, доставяйки енергоносители. Готова е да предложи проекти за атомни електрически централи от ново поколение. Имаме готовност да работим и в сферата на електроенергетиката в широкия смисъл на думата“, каза Путин.

Перспективно изглежда също и сътрудничеството в областта на транспорта, заяви още руският лидер.

„Руският бизнес проявява интерес към участието в строителството на съвременни железопътни пътища, както например правим това днес в Индонезия, където вече се реализира проектът на остров Калимантан, при който инвестициите достигат общо 1,9 млрд. долара“, заяви Путин.

 

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 20.05.2016, in Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: