National Interest: САЩ са изплашени от модернизираната армия на Русия


National Interest: САЩ са изплашени от модернизираната армия на Русия Москва създаде въоръжени сили, които ефективно да се противопоставят на Вашингтон и НАТО.

Ръстът във военния потенциал на Русия предизвика все по-големия опасения у Запада. Особено се притесняват високопоставените чиновници в армията на САЩ. Това пише журналистът Ден Гор в изданието National Interest.

В САЩ така отбелязват, че на фона на модернизацията на руското въоръжение, в страните потенциални противници се забелязва обратното – техническо изоставане на войските. В Департамента по отбрана на САЩ, пише изданието, отдавна за забелязали заплахата, която представлява новата, модернизирана армия на Русия. Например, заметсник-министърът на отбраната на САЩ Робърт Уорк отбелязва, че армията, ВВС и ВМС на Русия действат в отдавна невиждани мащаби.

Заметсник-министърът на отбраната по покупките, технологиите и логистиката Франк Кендъл се опитва да бъде чут, че САЩ губят своите технологични преимущества пред Китай и Русия във въздушната и морската сфера, както и в сферата на електронната война, космоса и надеждните системи за връзка.

Представителят на обединения комитет на началник щабовете Джоузеф Данфорд говори, че за САЩ Русия е военна заплаха номер едно. На същото мнение е и новият началник на сухопътните войски на САЩ Марки Милли.

Подобно изявление направи и бившият командващ Европейското командване на въоръжените сили на САЩ Филип Брийдлав. Някои възможности и боен потенциал на въоръжените си сили Русия показва в Сирия. Преди това Русия, по думите му, 20 години е анализирала военните операции на САЩ и е създала доктрина и войска, които ефективно да се противопоставят на САЩ и НАТО.

В момента армията на Русия е внушителна сила, която се демонстрира в хода на мащабни действия, в които участват 100 000 военнослужещи.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 19.05.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: