Съветът на италианската област Венето прие резолюцията, призоваваща към отмяна на санкциите срещу Русия


Съветът на италианската област Венето прие резолюцията, призоваваща към отмяна на санкциите срещу РусияСъветът на италианската област Венето в сряда е одобрил резолюция с призив към националното правителство да осъди политиката на ЕС към Крим и да отмени санкциите срещу Русия, предаде РИА Новости.

„За“ документа са гласували 27 от 51 члена на областния съвет, 9 са били „против“ и един въздържал се.

Съгласно резолюцията председателят на областния съвет Роберто Чамбети и началникът на региона Лука Дзайа са упълномощени да започнат работа с правителството и парламента на Италия и институциите на ЕС с цел преразглеждането на отношенията между ЕС и РФ, както да съдействат за събирането на подписи за отмяна на санкциите срещу Русия.

Освен това съветът на Венеция призовава властите в Италия да осъдят политиката на ЕС към Крим като „дискриминационна и несправедлива от гледна точка на международното право, с искане на бъде призната волята, изразена от кримския парламент и народа на референдума, както и изискват незабавната отмяна на безполезните санкции срещу Русия, имащи сериозни последствия за икономиката на Венето“.

По-рано авторът на резолюцията, депутатът Стефано Валдегамбери разказа, че да повдигне този въпрос са го помолили „многобройни предприемачески кръгове“.

„Аз самият бях в Крим и ясно видях стремежа на народа там към самоопределяне. И той има право на това, особено предвид факта, че по-рано преобладаващото мнозинство в техния парламент гласува за независимостта на република Крим, а на референдума народът потвърди това решение“, добави депутатът.

Област Венето стана първият регион в ЕС, признал, че Крим е част от Руската федерация.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 19.05.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: