Грушко: Русия е отворена за диалог с НАТО, но реториката на алианса е друга


Грушко: Русия е отворена за диалог с НАТО, но реториката на алианса е другаРусия е отворена за следващо заседание на Съвета НАТО-Русия, но реториката на алианса за „сдържане“ на Русия е в противоречие със създаване на атмосфера на диалог, каза постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко в сряда (18 май), цитиран от ТАСС, коментирайки изказването на генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг за възможността за свикване на следваща среща на Съвета НАТО-Русия, която да бъде обсъдена от външните министри на алианса в четвъртък.

„Русия е отворена за диалог. Това предполага Съвета НАТО-Русия, създаден като комуникационен канал за всяко време“, каза Грушко.

„Разбира се, желателно е срещите на Съвета да допринесат за това. На последното заседание на 20 април обменихме мнения по ключови въпроси и заплахи за сигурността“.

„В същото време, засилващата се реторика относно необходимостта от засилване на източната граница за възпиране на Русия не може да улесни създаването на подходяща атмосфера за сериозни преговори“, заяви руският пратеник.

„Ще видим какви решения ще бъдат направени след срещата на външните министри от НАТО“.

 

Източник: „Руски дневник“

Posted on 19.05.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: