Властите в Крим призоваха Порошенко да престане да се разпорежда с територията на РФ


Властите в Крим призоваха Порошенко да престане да се разпорежда с територията на РФУкраинският президент Петро Порошенко трябва да престане да се разпорежда с териториите на други държави, в частност с територията на руски Крим, заяви пред РИА Новости вицепремиерът на кримското правителство Руслан Балбек.

По-рано по време на мероприятие, посветено на 72-рата годишнина от депортацията на кримските татари, украинският президент заяви, че ще инициира промени в конституцията на страната с цел създаването на национална автономия на кримските татари в Крим, в състава на суверенната украинска държава.

„Лесно е да се разпореждаш с нещо, което не ти принадлежи. Кримските татари гледат на подобни думи не като на нещо друго, а като пореден опит да се спекулира с чувствата им.

Решенията на президента на друга страна, който няма никакво отношение към Крим, не носят никакви нито политически, нито юридически последици, а са само провокация“, заяви Балбек.

По думите му всички гръмки обещания от страна на Киев се правят с една единствена цел – да въздействат психологически на кримските татари, за да формират протестни отношения.

„Киевските власти разглеждат кримските татари като разменна монета в геополитическата и идеологическа конфронтация между Запада и Русия“, подчерта Балбе

Вицепремиерът припомни, че киевските власти са имали на разположение повече от двадесет години, за да предприемат нещо по отношение на кримските татари, но резултатът от това е нулев.

Източник: http://www.cross.bg/

Posted on 19.05.2016, in Вътрешна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Порошенко е достоен президент на Украйна, ученик и последовател на великия Елцин доказал неведнъж своя професионализъм с чашката и постигнал големи успехи в алкохолната подготовка. Путин няма необходимите успехи в алкохолната подготовка и трябва да бъде сменен от наследник на великия Елцин.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: