Британският бизнес се обяви срещу санкциите по отношение на Русия (видео)


Британският бизнес се обяви срещу санкциите по отношение на Русия (видео)ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, 19 май- Нюз Фронт. Бизнесмени от Великобритания смятат, че въвеждането на санкции по отношение на Русия от Европейския Съюз, се е оказало голяма грешка, съобщи член на международния комитет на Камарата на общините на британския парламент Даниел Кавчински.

По думите на Кавчински, много крупни британски компании разделят мнението, че въвеждането на санкциите е непрактично.

Поради това сега, смата той, е много важно поне частично да бъдат нормализирани взаимоотношенията с Русия, която се явява един от най-важните и стратегически партньори не само във Великобритания, но и в други европейски страни, предава

RT.

 

« Британските власти отдавна трябваше да разберат, че украинците са тези, които не изпълняват всички точки от Второто минско споразумение»

 

» Ние се срещнахме на бизнес закуска с представители на бизнеса в резиденцията на британския посланик, и аз ги попитах: кой от Вас подкрепя санкциите по отношение на Русия? И разбира се никой от тях не поддържа тези санкции. Големите британски компании смятат, че антируските санкции са в ущърб за страната ни, явяват се непрактични и нелогични. Така че, е от изключителна важност да се върнем към някакво усещане за нормалност с този много важен стратегически партньор, какъвто е Русия за Британия и Запада»,- цитират думите му РИА «Новости».

 

 

15

 

 

Депутатът също така отбеляза, че Украйна, заради която бяха въведени икономическите ограничения, не се стреми към изпълнение на поетите обезателства. В тази връзка той смята за погрешно решението на Лондон да настоява за удължаването на санкциите.

 

 

» Британските власти отдавна трябваше да разберат, че украинската страна не изпълнава всички точки от Второто минско споразумение, а западните медии внимателно следят действията на Русия и преуспяха в критиката на всичките й действия, докато в същото време грешките на украинската страна не се споменават никъде. Струва ми се, че санкциите логически и практически трябва да имат своята заключителна фаза. Аз не вярвам, а и никой не вярва, че Русия ще върне Крим. Русия е дълбоко убедена, че Крим е неотделима част от нея. Тогава, нека работим заедно за това, да бъдат изпълнявани Миските съглашения, и да се постараем колкото се може по-бързо да възстановим нормалните търговски отношения между страните ни»- заявил Кавчински.

 

Припомяме, че все по-често темата за отмяна на антируските санкции се повдига- вчера 18 май, беше внесена на гласуване резолюзия по този въпрос в местния парламент на Венеция.

 

Българска редакция News Front.

 

 

Posted on 19.05.2016, in Анализи, Видео, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: