СЪБИТИЯТА В УКРАЙНА – Управляем държавен преврат


СЪБИТИЯТА В УКРАЙНА - Управляем държавен превратЕксминистърът на финансите на САЩ Пол Хенри О’Нийл направи сензационно заявление.

Той написа открито писмо, с което се обръща към всички украинци, разкривайки страшната истина за тяхната „Революция на достойнството”. В действителност, както смята американският политик, под маската на Майдан в Украйна се извършва американско нашествие.

О’Нийл, анализирайки случилото се през 2014 г. и развенчавайки мита за ”демократичните изменения”, с които свързвали обикновените украинци своя Евромайдан, е безпощаден в оценките си. Той директно нарича безпорядките „управляем държавен преврат”, проведен под абсолютното ръкодство, диктовка и сценарий на Вашингтон.

Държавният департамент е дърпал конците, а беснеещите на площада украинци послушно повтаряли движенията на кукловодите си. Киев е бил превзет от американците практически без една жерва от своя страна.

Бившият министър от САЩ пише: „Майдана, вашия майдан, никога не го е имало, скъпи украинци! Под формата на майдан в Украйна беше осъществено нашествието на САЩ. Оранжева революция за построяване на ”демократична държава” в Украйна никога не е имало, това беше фалшивка, фикция.

Това, което вие наричате майдан, беше прикритие на американското нашествие, осъществено с помощта на неправителствени организации, разузнавателни служби, наемници от САЩ и представители на ЕС, а също и знаменитата цифра, която е изхарчена от САЩ за развитието на демокрация в Украйна”.

Съгласете се, че тези думи са горчивата истина за всеки украинец, особено за тези, които наивно вярваха в първоначалните идеали на Евромайдана и свързваха най-хубавите си надежди за светло бъдеще на страната си.

Най-хитрото в стратегията на Вашингтон е било и в това, че за основа американците взимат не сваляне на действащата власт, което твърде откровено си мирише на преврат, а все едно поетият курс на „евроинтеграция” беше представен като основен мотив на първите прояления. Това е, според О’Нийл, самият „Троянски кон”, който украинците са пуснали на земята си, забравяйки писаната истина за данайците , дародарящите.

Това беше постановка, сценарий, с помощта на който бяхте ръководени, и се направляваха вашите действия. Вашата страна исторически винаги се е смятала за маргинална земя, (откъдето и произлиза названието й) между Европа и Русия. Крайщата на Русия не за първи път са били обект за опити на Съединените щати, целящи подривна дейност. И вие, украинци, станахте средство за достигане на поредната такава цел. Вие просто бяхте избрани в качеството на катализатор на големи геополитически промени. Всичко, което се случи, няма към вас, украинци, никакво отношение, вие сте просто жертва, използвна престъпно от Съединените щати и техните европейски васали”, разкрива всички тайни на преврата оттеглилият се вече от делата политик, който няма от какво да се страхува.

Американецът не пести и разобличителни епитети по отношение на Евросъюза, където така се стремяха да попаднат гражданите на Украйна и пътя, който сега е затворен за тях за много години.

О’Нийл пише: „Евросъюзът не се явява демократичен. Той дори не е правов! Той не разполага с никакви правомощия, проникнат е с бюрокрация, всеки ден нарушава правилата на TEU * и TFEU **. Евросъюзът – това е представителство на западните олигарси, в лицето на немски финансисти, създадени от САЩ, за да могат да контролират цяла Европа. Евросъюзът, в същността си е просто институционално обединение на лица без гражданство, без държавно устройство, без държавна политика, без правителство, без реален парламент, без Конституция. В действителност нещата в ЕС са много по-страшни: всички икономически показатели са отрицателни. Няма никакви перспективи в обозримо бъдеще. Външният дълг на страните от ЕС е безпрецедентно огромен. Затова вашата фантастична мечта за евроинтеграция е крайна глупост, прибързана идея, вложена в главите ви от САЩ и ЕС, украсявайки я с цветове и огромно количество лъжи.”

САЩ не скриваха особено плановете си за Украйна. Виктория Нюланд, заместник-държавен секретар на САЩ по делата на Европа и Евразия, призна, че Вашингтон е похарчил над 5 милиарда долара за смяната на режима в Украйна и потапането на страната в пълен хаос.

Сега Украйна е отхвърлена на самия край на опашката за т. нар. европейска мечта. Страната е потопена в гражданска война, икономиката и политическата власт са разрушени, а държавната власт се упражнява от американски марионетки.

Ресурсите на Украйна се разграбват или преминават под пълния контрол на САЩ. Едновременно с това Украйна успя да се скара с всички свои многовековни съседи и главно с Русия, което, както пише О’Нийл, било и една от основните цели на САЩ.

Грешката на майдана излезе твърде скъпа и цената за тази грешка, уви, ще се плаща от много поколения украинци.

–––––-

* Twenty Foot Equivalent Unit TEU, е единица за капацитета на контейнеровоз, контейнерен терминал и за статистиката на транзита на контейнери в пристанището според Договора за ЕС. – Бел. ред.

** Treaty on the Functioning of the European Union – Договор за функционирането на Европейския съюз (2007), един от двата основни договора на Европейския съюз, възникнал като Договора от Рим.

ДФЕС (TFEU)представлява подробно изложение на правото на ЕС, определяне на обхвата на ЕС да законодателства и в тези области, в които оперира правото на ЕС. ДФЕС възниква като Договор за създаване на Европейската икономическа общност (Договора за ЕИО), подписан в Рим на 25 март 1957 г. На 7 февруари 1992 г., с Договора от Маастрихт, се слага началото на Европейския съюз. Договора за ЕИО е преименуван като Договор за създаване на Европейската общност (ДЕО). Реформите в Маастрихт доведоха до създаването на три стълб на Европейския съюз, като Европейската общност е основната съставна част.

След референдума от 2005 г., което бе повече неуспешен опит за стартиране на европейска конституция, на 13 декември 2007 г. бе подписан Договорът от Лисабон. Тогава ТИС е преименуван на Договор за функционирането на Европейския съюз (ДФЕС/ TFEU), и отново реформите в Лисабон водят до сливането на трите стълба в реформирания Европейския съюз. – Бел. ред.

 Превод: Бистра СТАЙКОВА

Източник: http://zora-news.com

Posted on 18.05.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: