Руските морски пехотинци в източен Хомс


Руските морски пехотинци в източен ХомсРуски морски пехотинци бяха разположени в Сирия в началото на октомври 2015 и от тогава мисията им е само инструкторска.
 
Ситуацията се промени, след като през изминалата събота, беше проведена съвместна операция със сирийската арабска армия, в околностите на авиобаза Т4.
 
В продължение на две седмици, силите на ИД бяха в офанзива в източен Хомс, атакувайки важни цели като газовите находища Ал Шаар и авиобза Т4.
 
ИД успяха да овладеят газовите полета, прокарвайки път за офанзива срещу база Т4. 525 полк и 18 танкова дивизия на правителствените сили, попаднаха под сериозни удари в околностите на летището, което наложи директна намеса на от страна на руските морски пехотинци. 
 
За едва два дни, инициативата беше върната в ръцете на правителствената армия в източен хомс и част от изгубените позиции в близост до находищата и около летището бяха възвърнати. 
 
Сега след въвеждането на частите „Тигър“ на сирийската армия, изтласкващи силите на Даеш на Юг, морската пехота на Русия може да се върне отново към първоначалните си задължения. 
 Превод: Х. Нурев

Posted on 18.05.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: