Парламентът на Венеция не е съгласен с позицията на ЕС относно Крим


Парламентът на Венеция не е съгласен с позицията на ЕС относно КримВ областният парламент на Венеция, в който на 18 май ще протече гласуването на резолюцията за признаване на руския статус на Крим, заявиха че са приели това решение, тъй като не са съгласни с позицията на ЕС.

» Ние решихме да излезем с тази инициатива, тъй като не сме съгласни с политиката на Европейския Съюз и централното правителство на Италия.

Тези институции правят грешка, въвеждайки санкции и други ограничения на сътрудничеството с Русия. Освен това, ние искаме да бъде признато правото на народа на Крим за самоопределение. Населението на полуострова проведе референдум и съзнателно избра курса за влизане в състава на Русия»,- заявиха в парламента.

Както се отбелязва, авторът на тази инициатива- политикът-консерватор Стефано Валдегамбери, свързван с бившия премиер на Италия Силвио Берлускони.

По думите на Валдегамбери, ако резолюцията бъде приета, то ще бъде препоръчано да бъде изпратена на централните власти на Италия.

За това, че в Италия регионалния парламент на Венеция ще проведе гласуване по въпроса за признаването на Крим като част от Руската Федерация, стана известно на 16 май.

Припомняме, че все повече страни от ЕС настояват за отмяната на антируските санкции. Темата за санкциите срещу Русия вече нееднократно се обсъжда.

Ако обективно се оцени ситуацията, то с пълна увереност може да се заключи, че от въвежданите ограничения нито една държава не е получила някакви плюсове, даже напротив. Санкциите нанесоха удар на всички- и на тези, които ги въвеждаха, и тези срещу които бяха въвеждани.

Ако Италия е изявила желание за отмяна на санкциите, това е лесно за обяснение, а и изразява истинските нагласи на много държави, които просто не смеят да го озвучат. Отмяната на забраните за Русия, естествено ще повлече след себе си признаването на Крим. По заявления на италиански източници, инициаторите по внасянето на резолюцията са 25 депутати от венецианския парламент.

Според тях, въвеждането на санкциите срещу Русия, е огромна грешка, в резултат на която, един от най-големите региони на Италия е подложен на сериозни икономически проблеми. А това, че голяма част от страните изпитват неудобство да признаят същото, означава буксуване на едно място и заравяне на главата в пясъка.

Първата стъпка за промяната, е наричането на нещата с истинските им имена, и ако санкциите са вредни, това не би трябвало да остава просто публична тайна, и страните от ЕС да носят върху себе си и икономиките си последствията от плановете на САЩ, които най-яростно се старят да удължат срока на ограниченията, ползвайки Европа.

 

Българска редакция News Front.

Posted on 18.05.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: