Ген. Бен Ходжис иска пълна и безусловна окупация на Източна Европа


Ген. Бен Ходжис иска пълна и безусловна окупация на Източна ЕвропаЗабележете,става въпрос за войски на САЩ. Бен Ходжис е  командващ на сухопътните войски на САЩ в Европа.
Ген. Бен Ходжис  представи идеята си на международна конференция, която се провежда в естонската столица Талин:“Необходимо е създаването на т.нар. „военен Шенген“.

Сега ми трябва една седмица, за да получа разрешение за прехвърляне на сили от Германия в Полша. И две седмици – за разрешение да прехвърля сили през територията на Чехия“.
Това означава,че човека иска пълен отказ на източноевропейските държави от суверинитет и възможност за Пентагона да разполага ядрено оръжие и всички видове стратегически нападателни оръжия на тяхна територия,когато си поиска без да пита правителства и парламенти.
По-голяма наглост до този момент не бях чувал.

Срещата на върха на НАТО ще се състои в началото на юли в полската столица Варшава.
Зам.-генералният секретар на НАТО Александър Вършбоу заяви в Талин, че Алиансът е изправен пред заплахи на изток и на юг, а стратегията му трябва да „работи на 360 градуса“.
Въобще не им пука какво мислят хората:«Ахилесовата пета на колективната самоотбрана е в това, че, когато хората вече не вярват в нея, тя ще престане да съществува.

Явно НАТО е достигнало критичната си точка»,пише The Week.
Структурите на НАТО, войската и ръководството на алианса все още съществуват, но без подкрепата на държавите-членки всички обещания, които то с щедра ръка раздава в Източна Европа, не значат нищо.
Настанал е моментът за провеждането на единствения жизненоважен референдум в България-Референдум за излизане от НАТО и извеждане на американските войски и бази.
Румъния и Полша  станаха първостепенна мишена на първи ядрен удар в случай на криза.Едва ли чехи,унгарци,словаци и българи искат да стават пушечно месо за Пентагона.
Въпреки,че елементите от ЕвроПРО, разполагани в Румъния и в Полша,а и стратегическата ПРО на територията на САЩ,не представляват реална заплаха за руските ядрени сили,към щаба в Девеселу са насочени ракетите „Искандер“,най-ново поколение в руските ядрени войски.
Москва възражда старата тактика, ядрени ракети да се разполагат на жп вагони и така да бъдат мобилни и да не могат да бъдат постоянна цел на враговете с новия боен железопътен ракетен комплекс (БЖРК) „Баргузин“.
Новите „ядрени влакове“ ще включват по 6 вагона – пускови установки с МБР РС-24 „Ярс“. Във всяка композиция ще има 6 МБР РС-24 с общо 24 бойни глави.
Възстановява се практиката атомни подводници с ядрени ракети да патрулират край браговете на САЩ и под ледовете на Арктика.
Русия се превъоръжи с най-модерни крилати ракети,за които всички са на ясно,че НАТО и САЩ нямат противодействие.
Но нищо,нали американците подготвят евентуалния фрот в Източна Европа.

 

Източник: http://yphalachev.blogspot.bg

Posted on 16.05.2016, in Анализи, Международна политика, Ядрено оръжие и стратегическа стабилност and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: