Балканската клопка за Москва


Балканската клопка за МоскваРедица медии съобщават и прогнозират, че в Република Сръбска предстои организиран кървав хаос.

Като основна цел на планираните безредици се посочва свалянето на Милорад Додик, легитимен президент в столицата на ентитета Баня Лука . Предстоящата технология, която ще се ползва за събитията в Република Сръбска е замислена по подобие на украинския модел. Той бе приложен в Киев при елиминирането на бившия легитимен президент Виктор Янукович. Планираните събития в Баня Лука целят да бъде предизвикан „ефектът на доминото”.

Президентът Милорад Додик, със своята независима политика и близост с Белград и Москва, отдавна дразни глобалните фактори, които разрушиха Югославия и създадоха Косово. След евентуалното сваляне на Милорад Додик страната наречена Босна и Херцеговина ще се управлява изцяло от Върховния представител на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – Валентин Инцко. Той е католик от австрийски произход.

След свалянето на Милорад Додик най-вероятно на позицията ще бъде поставен някой Яценюк или Саакашвили. Сърбия ще бъде принудена да защити своите събратя в Република Сръбска. Но армията на Белград е малобройна и е с допотопно въоръжение. Ще се наложи Русия да помага. Да не забравяме, че в Донбас в защита на ДНР и ЛНР се сражава сръбският отряд „Йован Шевкович”. Ако тези събития се развият в Република Сръбска, то ще бъде постигната крайната цел на тези, които са ги планирали.

Първо, ще бъде „доказано”, че Русия е агресор и обкръжаването й с бази на НАТО и ПРО е напълно обосновано. Бандеровците, поляците и прибалтийците ще вдигнат огромен медиен шум – руснаците нахлуха в Европа. Ние ви предупреждавахме. Никакво излизане на Англия от ЕС. Всички дружно в битката с „руската мечка”.

Второ, Турция разполага с присъствие и огромно влияние сред мюсюлманите в Босна и Херцеговина и чака, подобно на случая с бомбардировача Су-24 в Сирия, в „засада” руснаците. А самите руснаци имат сериозно бизнес присъствие в Република Сръбска, което ще бъде сведено до минимум. В Украйна бандеровците убиваха и убиват руснаци. В Република Сръбска мюсюлманите и хърватите ще скочат на сърбите. Върви се към реанимиране на обстановката на Балканите от края на 90-те години на миналия век. Кремъл е пред сериозно изпитание. Ще бъде принуден да вземе трудно решение.

Прави се поредният опит да бъде тотално елиминирано руското влияние на Балканите. Не само в Баня Лука, но и в Белград, и в Скопие. Наблюдаваме обединяване на ресурсите и усилията на западната и мюсюлманската социокултурни системи, които подготвят поредния опит за изтласкване на руската социокултурна система от Балканския полуостров. Но дали Русия ще наблюдава пасивно събитията в Република Сръбска, така както го направи преди петнадесет години по време на кървавия хаос в бивша Югославия?!

 

Автор: Боян Чуков

Източник: http://a-specto.bg

Posted on 16.05.2016, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: