Путин благодари на Назарбаев за решението да проведе Деня на Победата в Москва


Путин благодари на Назарбаев за решението да проведе Деня на Победата в МоскваРешението на президента на Казахстан Нурсултан Назарбаев да проведе Деня на Победата в Москва ще спомогне за укрепването на доверието между двете страни. Това заяви руският държавен глава Владимир Путин по време на разговор с казахстанския си колега, който вчера пристигна в руската столица, предаде ТАСС.

„Несъмнено, това е знак за специалните ни отношения, за съюзните ни отношения. Това е много приятно за нас и ние искаме да ви благодарим. Вашият жест ще укрепи доверието ни и ще създаде добри условия за бъдещото развитие на приятелските ни връзки“, каза Путин.

Руският президент изрази увереност, че руско-казахстанските отношения ще продължават да се развиват многопланово и позитивно и занапред.

Назарбаев на свой ред отбеляза интензивността на двустранните контакти. Той припомни, че до края на май ще се събере висшият съвет на Евразийския икономически съюз, в рамките на който лидерите на двете страни ще имат възможността да обсъдят възникналите въпроси. По-късно в Ташкент ще се проведе и среща в рамките на ШОС.

„Програмата е наситена, с много срещи. Това е правилно, особено в тези трудни времена“, отбеляза казахстанският лидер, като добави, че смята да обсъди с Путин редица актуални въпроси.

Назарбаев поздрави руския президент по случай успешния старт на ракетата от космодрума Восточний.

„Дойдох тук специално да ви поздравя за огромния научно-технически успех на Русия – за изстрелването на ракетата от космодрума Восточний“, каза той.

Казахстанския президент отбеляза, че Русия е успяла да построи „супермодерен космодрум“, какъвто малко държави са в състояние да си позволят.

„Вие го направихте, вие създадохте история за Русия, която ще се запомни от много поколения. Като наш съюзник и на-близък партньор, аз ви се възхищавам“, каза Назарбаев.

Източник: http://www.cross.bg/

Posted on 09.05.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: