Грандиозно шествие на „Безсмъртния полк” в Москва!


 Грандиозно шествие на „Безсмъртния полк” в Москва!Неизброимо множество хора дефилират с портрети на близките си, загинали във Великата отечествена война.

В Москва започна шествието на „Безсмъртния полк”, с който неизброимо множество хора почитат паметта на загиналите във Втората световна война. Участниците в акцията носят в ръцете си портрети на героите, дали живота си в борбата срещу нацистите. Да запазим спомена за нашите войници и да съхраним историята на нашия род, призовават организаторите на парада.

По този начин, повече от 70 години след победата, милиони хора могат да видят лицата на смелите войници, да разберат кои са техните потомци и да научат интересни факти за тях, заявиха инициаторите. По думите им „Безсмъртният полк” се превръща в обединяващо събитие не само за Русия, но и за милиони хора по света.

В Москва шествието тръгва от Ленинградския проспект, преминава през Червения площад и се разделя на две при Москва река.

Инициативата се подема през 2007 година в Тюмен под названието „Парад на победителите”. Името Безсмъртен полк е заявено за първи път през 2012 година в Томск. През 2013 година акцията обхвана 120 града, а година по-късно те станаха 500 в 7 страни. От 2015 година акцията обхвана цяла Русия.

„Безсмъртният полк“ вече шества по много страни в света. Тази година в акцията се включват и 5 града в САЩ, сред които и Ню Йорк. Шествие имаше тази сутрин и в София. В него се участваха новият лидер на БСП Корнелия Нинова и президентът Георги Първанов.

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 09.05.2016, in Видео, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: