Ако не беше Свещената война, нямаше да има Ода на радостта


Ако не беше Свещената война, нямаше да има Ода на радосттаЛидерите на Европа трябва да помнят уроците на историята и злощастния край на всеки, тръгнал с оръжие срещу Русия

Какъв ден е Девети май? Няма съмнение, че за читателя на „Русия днес”, а и за мнозинството българи, това е Денят на Победата. Денят на преклонение пред милионите жертви, които Съветският съюз и антифашистките сили в цяла Европа положиха на олтара на избавлението от фашизма.

В днешна Европа обаче, колективната управляваща класа, включително и нашата, се опитва да забрави жертвите и техните палачи, героизма и зверствата. Иска да изтрие от паметта на народите собствената им история, да ги лиши от съвест и от способността да се противопоставят на злото. Да им отнемат самата Победа.

За да помрачат и омаловажат святата дата, модерните еврократи пищно отбелязват друг празник — Денят на Европа, когато се слага началото на днешния ЕС. Отправят влажни погледи към синьото многозвездно знаме на общността и тъпчат червеното знаме на Победата. Слушат в захлас Одата на радостта и запушват уши за марша на Свещената война. През замразените им от студената война мозъци не може да си пробие път мисълта, че ако не се беше развяло червеното знаме над Райхстага, нямаше да има кой да ушие знамето на обединена Европа. Че ако не беше онзи страховит и победен марш, никога нямаше да зазвучи онзи радостен химн. Защото нямаше да я има нито самата Европа, нито радостта от тържеството на нейните ценности.

Днешното комунално европейско ръководство, сплетено от държавни лидери и брюкселски чиновници, разкъсва и фалшифицира историята, откъсва я от съвремието. Не допуска идеята за неразривна връзка между двете знамена, и двата химна. То дори вече не помни думите на французина Робер Шуман, смятан за баща на обединена Европа, които той произнася в речта си на 9 май 1950 г. В нея той споделя мечтата си за нова форма на политическо сътрудничество, която завинаги да направи невъзможна войната между европейските народи.

Тази идея на основателя на ЕС днес е непотребна на еврократите. Те са втренчени в корпоративни интереси, в чужди за европейците глобални агресивни амбиции. Вървят по престъпните стъпки на предшествениците си от 30-те години на миналия век. Правят всичко, за да разчистят пътя за появата на ново чудовище — потомък на фашизма и войната. Някога европейските лидери подписваха с Хитлер сговори, прекрояваха картата на континента и го тласкаха на изток. Същото става и днес.

От лъскавите канцеларии на НАТО и ЕС гледат със снизхождение, а по-често с одобрение, на факелните шествия на бивши есесовци и млади щурмоваци. Правят се, че не виждат вдигнатите им в нацистки поздрав десници и униформите им с фашистка символика. Сътрудничат и хвалят правителства в Прибалтика, Украйна и цяла Източна Европа, които изригват омраза срещу Русия. Въоръжават ги, ден след ден им организират провокационни военни маневри до руските граници. Дума не издумват срещу зверствата на киевската хунта в Одеса и Донбас. Мълчат. Но не млъкват с хулите към Освободителката на Европа. Насъскват медиите срещу Русия, купуват съвест и продават ненавист. Европеецът трябва да живее в страх и готов за смъртоносен сблъсък. Той е разчетен да донесе печалба на единната партия на войната, която днес управлява от Брюксел. Защото тя зае мястото на единна Европа.

И все пак, народите на Европа помнят. Много са семействата, където още палят свещи за жертвите на фашизма, в които имената Освиенцим и Бухенвалд държат раните отворени. Обезумели несретници и политически дегенерати събарят и оскверняват паметници и братски могили, но техните хули са безсилни пред историята. Уроците на жестоките и спасителните за Европа боеве на Източния фронт са живи. Нека внимават онези, които днес отново са обзети от беса да тръгнат на Изток.

Затова на 9 май будна и съвестна Европа ще сложи цвете пред паметта на Освободителите. Ще запее първо марша на Свещената война и едва после може да послуша Одата на радостта. Така е исторически правилно и по човешки справедливо.

 

Автор: Светлана Михова

Източник: http://www.rusiadnes.bg

Posted on 09.05.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: