The Independent: Дали „ТТИП лийкс“ е краят на омразната сделка между ЕС и САЩ


The Independent: Дали „ТТИП лийкс“ е краят на омразната сделка между ЕС и САЩСлед шокиращото изтичане на документи гражданите на Европа могат да видят сами какво е правела ЕК на тъмно, а то не е никак хубаво.

Шокиращото изтичане на документите от преговорите по споразумението за Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство (ТТИП) бележи началото на края на омразната сделка между САЩ и ЕС и представлява важен етап в дебата за членството на Великобритания в Съюза, коментира The Independent.

Преговарящите досега успяваха да продължат разговорите, използвайки фанатични мерки за секретност, дори със заплаха за съдебно преследване на всеки, който разкрие съдържанието на договора.

Сега, за първи път гражданите на Европа могат да видят сами какво е правела ЕК на тъмно, а то не е никак хубаво, коментира вестникът.

Документите показват, че американските корпорации ще получат безпрецедентни правомощия над каквито и да е бъдещи регулации в областта на сигурността или общественото здраве.

Ако някоя европейска страна пък дръзне да приеме закони за повишаването на стандартите в социалната сфера или околната среда, договорът ще даде на американските инвеститори правото да я съдят за изгубени ползи.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 07.05.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: