Panama Papers – целта е Путин


Panama Papers – целта е ПутинПоредна конспирация на ЦРУ и Моссад.

Масивното изтичане на секретни документи от базираната в Панама юридическа фирма Mossack–Fonseka на 3 април, разпространени от някаква структура – International Consortium of investigative journalists /ICIJ/ – Международен консорциум на разследващите журналисти, съчинена от Сорос и немския вестник Suddeutsche Zeitung разкрива имената на хиляди политици и мошеници, укриващи трилиони долари в офшорните безданъчни зони. С изтичането са свързани над 214 000 офшорни единици от 200 страни и територии.

Още от началото беше ясно, че Panama Papers е конспирация, съчинена от ЦРУ и Моссад, срещу Русия и преди всичко срещу Владимир Путин.

Юридическата фирма Mossack-Fonseka е един от световните най-големи създатели на кухи фирми, които могат да бъдат използвани легално за укриване на нелегално натрупани богатства. Данните съдържат електронни пощи, контракти, банкови записи, документи за недвижима собственост, копия на паспорти и друга чувствителна информация за периода от 1977 г. до декември 2015 г., т.е. от началото на дейността на тази фирма, създадена от ЦРУ и наркотрафика в Панама по времето на Мануел Нориега.

Бърз преглед на файловете показва, че Mossack-Fonseka има участие в търговията с диаманти в Африка, международния пазар на произведения на изкуството. Фирмата е обслужвала толкова крале в Близкия Изток, че може с тях да напълни цял дворец.

Днес Mossack-Fonseka е считана за един от петте най-големи продавачи на едро на офшорна секретност. Има над 500 служители и сътрудници в повече от 40 офшори по целия свят, в това число в Швейцария и в Китай.

Но за онова, което е най-важно, се мълчи. За какво става дума?

Изтеклите документи разкриват, че основните световни банки са двигателят на създаването на кухите фирми в Панама, Вирджинските острови и други офшори. Файловете съдържат почти 15 600 компании, които банките са създали за техните клиенти, в това число хиляди създадени от международните гиганти UBS и НSBC! Така например UBS е създала над 1100 офшорни компании чрез Mossack, а НSBC – над 2300 компании.

Така стигаме до най-важното. Цялата афера не е толкова заради богатите, които не си плащат данъците и укриват милиарди. Аферата е по-важна, тъй като в цялата тази глобална структура от офшорни зони се укриват 21–32 трилиона долара.

Погромът на офшорите, така наречената „Операция Офшорлийкс“ продължава. Става дума за координирана операция в глобален мащаб.

На 4 април 2013 г. същата тази организация Международен консорциум за журналистически разследвания, пусна информация от 260 гигабайта, което е 160 пъти повече от пуснатата информация през 2010 г. в рамките на скандала Уикилийкс. Във файловете се съдържаха 2,5 милиона документа, регистрационни данни за 122 000 офшорни компании на Британските Вирджински острови. Те съдържаха имената на 120 000 души от 170 000 държави. Пълен погром.

Ясно беше, че това не е по силата на един човек, а по силите на основни банки и основни глобални спецслужби.

На втория етап база-данните за офшорите беше предадена на организацията МКЖР. Най-крупните участници в проекта се оказаха Би Би Си и британският Гардиън.

И тогава, и сега веднага се появява въпросът за целите на операцията. Трудно е да се оспори, че процесът на офшоризиране на световната икономика стигна твърде далеч и че в офшорите се укриват активи до 32 трилиона долара. Но веднага прави впечатление, че зад привидната борба с офшорите се крият други цели.

Преди всичко главната структура, участваща в проекта – МКЖР, предизвиква много въпроси. Известно е само, че е била създадена през 1997 г., като централният й офис е във Вашингтон, наброява около 160 журналисти от 60 държави и беше създадена като проект за крупна обществена структура. Нейни спонсори са Knight Foundation, Ford Foundation и Джордж Сорос.

Ако се погледне картата на юрисдикциите, които обикновено се отнасят за офшорите, веднага ще се забележи, че повечето от тях са свързани с Британия – исторически и актуално. Това са бившите колонии – Кипър, Хонгконг и Вануату, и сегашните владения Бермудите, Англия, Гибралтар, Ман, Джързи и Гърнзи. Ръстът и мащабът на британските офшорни юрисдикции беше неразривно свързана с възстановяването на Лондон като международен финансов център през втората половина на ХХ век. Започвайки от разполагането на офшорния евродоларов пазар в Лондон в средата на 50-те години, Британия активно налагаше развитието на офшорните центрове във владенията, намиращи се под неин контрол. Те запазваха връзките с метрополията и привличаха филиали на ключови американски, канадски и европейски банки, и богати частни лица. През 2009 г. ново проучване показа, че всичко това ставаше под прекия контрол на британските държавни органи, Bank of England, министерството на финансите и, разбира се, централата за външен шпионаж MI-6.

В центъра на британската мрежа е Лондон, който през последните десетилетия остана водещ финансов център на света, единственият реален конкурент му е Ню Йорк. Лондонското Сити, известно още като Квадратната миля заради своите размери, е уникална държава в държавата, своеобразен Ватикан на световната финансова мафия. Сити има различен статут и реално е вътрешен офшор. Този статут се базира на ясен фундамент в течение на столетията. Британските крале и правителства получаваха кредити от банките и финансовите компании, предимно еврейски, започвайки от Ротшилд, предоставяйки им срещу това свободи извън законите, които бяха задължителни за другите територии на Британия.

По времето на Британската империя Сити играеше ролята на локомотив на икономическата експанзия на империята, а днес е център на голяма част от съвременната световна офшорна система. През 80-те години на ХХ век лондонското Сити стана център на огромна скрита финансова мрежа, обхващаща целия свят. Части от нея са отделните офшорни центрове, прехващащи преминаващите през тях капитали и препращащи ги към Сити. Тази система и до днес прилича на паяжина.

Британските владения – островите Джързи, Гърнзи и Ман, формално не са част от Британия и ЕС, и имат собствени закони. Те са вътрешният кръг от офшори, обслужващи Сити. Те фокусират върху клиенти от Британия и други страни от Европа и са тясно свързани с Лондон. От тях в Сити влизат милиарди банкови депозити, които се използват за по-нататъшни инвестиции.

Следващият кръг офшори включва отвъдморските територии като Бермудите, Каймановите и Вирджински острови. От една страна, тяхната администрация се назначава от Лондон и те отново са свързани със Сити, но заради голямата отдалеченост имат и известна автономия.

Най-външният кръг са бившите британски владения като Мавриций, Хонгконг и Бахамските острови. Въпреки че са независими страни или част от Китай (Хонгконг от 1997 г.), връзките им с бившата метрополия са построени по такъв начин, че те отново доставят в Сити милиарди долари.

Реално Британия и Ротшилд са гигантски офшорен център, благодарение на мрежата от безданъчни райони, офшори и т.н., всеки от които е филиал на лондонското Сити. Каймановите острови, Гибралтар, Вирджинските острови поддържат тайни сметки и не публикуват официалните регистри на своите компании. Въпреки това всички подконтролни на Британия офшори се намират в „белия списък“ като прозрачни институции. Това е изгодно на лондонското Сити, най-големият получател на мръсни капитали от британската офшорна мрежа.

Но в сегашния финансов климат е все по-трудно да се поддържа този модел. През предишните години, когато темповете на ръста бяха високи, излишната ликвидност се извеждаше от активно обращение именно в тези финансови центрове. Но днес, когато развитите икономики се сблъскаха с ниски темпове и висок държавен дълг, условията рязко се промениха. Сега те искат да репатрират изведените от обращение капитали, за да ги пуснат отново да работят. На това се дължи жестоката задкулисна битка между САЩ, Англия, Швейцария, Люксембург, Монако и т.н.

При Mossack-Fonseka става дума и за връзките на нацистите, ЦРУ и мексиканските нарколордове. Семейството на Юрген Моссак е пристигнало в САЩ през 60-те години. По време на Втората световна война баща му е бил в нацистката SS. В Панама старият Моссак е шпионирал Куба за ЦРУ, като е имал и връзки с мексиканския наркокартел. Появиха се и връзките на Моссак с Невада /САЩ/.

Защо Невада е толкова важна? Защото, според последни данни, световният най-добър данъчен е офшорен рай за САЩ.

САЩ създават нов пазар за укриване на нелегални богатства и всички фирми и адвокати от Лондон и Швейцария сега помагат на богатите да изнесат своите пари от Бахамите, Панама, Вирджинските острови в Невада, Уайоминг, Южна Дакота. Именно това е и целта на упражнението.

Мръсните долари са приемани обратно в САЩ без да се задават въпроси и се укриват зад най-непроницаемата секретност, действаща на планетата.

И тук отново се появява Ротшилд. Има една фирма, която ускорява превръщането на САЩ в Панама. Кланът Ротшилд откри компания в Рено /Невада/. Тази компания сега пренася богатствата на клиентите от офшорите в създадения от Ротшилд тръст в Невада. В презентацията на новия данъчен рай на Ротшилд в Невада беше казано: „Това е най-големият безданъчен рай в света“. Става дума за привличане обратно на 30 трилиона долара мръсни пари, напечатани от Федералната резервна система на САЩ.

 

Автор: Красимир Иванджийски

Източник: http://strogosekretno.com

Posted on 02.05.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: