Il Giornale: Победата на Клинтън на изборите ще доведе до Трета световна война


Il Giornale: Победата на Клинтън на изборите ще доведе до Трета световна войнаСъдейки по резултатите от неотдавнашния рунд от предварителни избори, Хилъри Клинтън неумолимо се приближава към претендентското място от Демократическата партия за президентските избори в САЩ. Нейната победа може да доведе до Трета световна война, счита Диана Джонстоун, автор на биографията на Клинтън. Интервюто с нея е публикувано на сайта Il Giornale.
Джон0стоун отбелязва, че бидейки държавен секретар, Хилъри е отворила една от най-войнствените глави в историята на американската външна политика, а нейната роля в дестабилизацията на Близкия Изток е неоспорима. Още през 2003 година тя подкрепи нахлуването на САЩ в Ирак. Ставайки ръководител на Държавния департамент, тя вмъкна САЩ във война с Либия. И до днес Хилъри счита, че нещата в Либия не са станали както трябва, защото САЩ е трябвало да действат по-агресивно. Сега тя споделя идеята за нахлуване в Сирия срещу Асад, счита Джонстоун.
Като цяло, в момента позицията на Клинтън относно външната политика може смело да се нарече «неоконсервативна».
Клинтън споделя антируски възгледи, се отбелязва в статията. Джонстоун твърди, че такава гледна точка води началото си от «агресивната част от американската мечта».
Клинтън счита, че САЩ са спечелили студената война, и при всеки военен конфликт те, без съмнение, ще победят.
Освен това, писателката твърди, че на Хилъри Клинтън е присъща «вродена враждебност към всичко неамериканско или непризнаващо американската хегемония».
През 1990-те години президентът на Русия Борис Елцин се съгласяваше за всичко със САЩ. Появата на руски лидер, който най-напред се ръководи от интересите на Русия, е възприето във
Вашингтон като «предателство към историята»:
«Ние спечелихме, нали така? А те изгубиха, нали така? Така че, кое е това нищожество, което иска «многополярен свят»?»
Джонстоун отбелязва, че Владимир Путин се е превърнал в явно препятствие за САЩ по пътя към икономическия контрол над обширните ресурси на Русия. Освен това, съществува и друго обяснение за враждебността по отношение на Русия.
САЩ не искат да допуснат сближаването на Русия с Европа. Настоящата външна политика на Америка е насочена към създаването на нова «желязна завеса».
Според Джонстоун, няма никакви основания да се съмняваме, че Хилъри, бидейки президент, няма да постъпи точно така, както сега обещава.
Но нейните обещания са достатъчно тревожни, счита писателката.
Клинтън заплашва да засили намесата на САЩ в Сирия, което ще доведе до конфликт с Русия.
А и с Москва тя няма намерение да върви към компромиси.
«Струва си да имаме тревоги около «активната й дейност», тя ще наблегне върху военната мощ вместо върху дипломацията, върху дуалистичното си светоусещане, на база на което тя дели света на «приятели» (тези, които подкрепят САЩ) и «врагове» (тук могат да бъдат всякакви, в зависимост от обстоятелствата).
Тя ще продължи да засилва военната мощ на НАТО, чиято цел ще е Русия. При това до такива мащаби, че всеки инцидент може да се превърне в начало на Трета световна война», — уверена е Джонстоун.
Автор: Петя Паликрушева
Източник: http://bgr.news-front.info
 

Posted on 30.04.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 коментар.

  1. Тодор

    Затова пък ръководителят и сатаната ѝ е отредил публично изкормяне, за да видят другите държавни глави какво ще ги чака ако не го слушат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: