Ярова: САЩ окупират ЕС с помощта на НАТО


Ярова: САЩ окупират ЕС с помощта на НАТОСАЩ окупират Евросъюза с помощта на НАТО и се опитват да вбият клин в отношенията между Русия и Европа, счита председателят на Комитета за сигурност и противодействие на корупцията към Държавната дума на Русия Ирина Ярова, предаде РИА Новости.

По-рано в интервю за телевизия CBS американският президент Барак Обама заяви, че НАТО и ЕС не са заплаха за Русия, а сътрудничеството с „единна и силна“ Европа би отговаряло на интересите на Русия.

Той също така изрази мнение, че руският президент Владимир Путин „като правило разглеждаше НАТО, ЕС и трансатлантическото единство като заплаха за руската мощ“.

„Създава се впечатлението, че Америка смята за решен въпроса за приватизирането на ЕС чрез НАТО.

САЩ окупират ЕС с помощта на НАТО и в същото време Обама разсъждава по темата, че Русия се заблуждава в нещо.

Това е опит от страна на Америка да вбие клин между Русия и Европа, заменяйки равноправното сътрудничество на Русия и европейските държави от НАТО с изземането на суверенитета на европейските народи и страни.

Говорейки за мощта на Русия, Обама се стреми към слабостта на Европа, и това наистина е заплаха за глобалната сигурност“, заяви Ярова пред журналисти.

„Обама, без да се замисли, постави знак за равенство между НАТО и ЕС, между военния блок и съюза на европейските държави“, посочи още депутатът.

Източник: http://www.cross.bg/

Posted on 27.04.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: