Путин счита информационните атаки срещу него за реакция на опонентите на укрепването на Русия


Путин счита информационните атаки срещу него за реакция на опонентите на укрепването на РусияРуският президент Владимир Путин не вижда нищо ново или необичайно в информационните атаки срещу Русия и лично срещу него.

„Това е реакция на нашите опоненти, така да го наречем, на укрепването на страната“, заяви той в понеделник на Общоруския народен фронт (ОНФ), който се състоя в град Йошка-Ола, предаде ТАСС.

Руският държавен глава прогнозира нови информационни атаки срещу РФ преди парламентарните избори тази година и президентските през 2018 г.

„Сега за 9 май опонентите ни ще измислят нещо от информационните атаки. После за изборите в Държавната дума, а след това и за президентските избори. Това ще се случи сто процента“, каза Путин.

В същото време, говорейки за информационното пространство, той отбеляза ценността на работата на представителите на обществеността и медиите, които са независими от държавата.

Путин увери, че властите ще продължат подкрепата си на тези, които се занимават с укрепването на страната посредством такава работа.

„Но доста по-ефективни и значителни са резултатите от тази работа, когато тя се провежда от независими структури“, подчерта руският лидер.

Той отбеляза обаче, че опонентите, ръководейки се от двойните стандарти, и тази работа ще нарекат „кремълска пропаганда“.

Русия никога няма да допусне да загуби собствения си суверенитет, подчерта Путин.

„Ако ние се съгласявахме и подчинявахме на останалите страни-потенциалните опоненти на Русия, то ние бихме били добри за всички. Наистина, ние постепенно бихме губили значението си, а следващата стъпка след загубата му, мисля, би била непоправимата загуба на суверенитета ни и бъдещите ни перспективи. Ето това ние никога няма да допуснем“, каза той.

„Малцина се нуждаят от такъв независим, ефективен, знаещ цената си, имащ свои собствени интереси и способен да ги заяви, играч. Затова се опитват да го обсадят и да го поставят на мястото му“, счита Путин.

„На нас от никого нищо не ни трябва, освен това, което ни принадлежи. И ние сме готови да търсим компромис. Разбираме, че светът не се състои само от нашите интереси, другите също имат такива“, подчерта руският лидер.

Путин изрази увереност, че за хармонията в света всички партньори трябва взаимно да зачитат интересите си.

 

Източник: http://rusofili.bg

Posted on 26.04.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: