Постоянното представителство на РФ в НАТО: Алиансът се опитва да създаде нова „линия на конфронтация“ с Русия в Черно море


Постоянното представителство на РФ в НАТО: Алиансът се опитва да създаде нова „линия на конфронтация“ с Русия в Черно мореНАТО се опитва да създаде нова „линия на конфронтация“ с Русия в Черно море. Това заяви постоянното представителство на РФ в алианса, коментирайки речта на зам.-генералния секретар на НАТО Александър Вершбоу в София на 22 април, в която той призовава за увеличаване на военните възможности на алианса в региона в рамките на така наречения твърд подход към сигурността в Черно море, предаде ТАСС.

„Така нареченият твърд подход към сигурността в Черно море – това не е нещо друго, а опит за създаване на нова линия на конфронтация в черноморския регион под предлога за митичната „руска заплаха“.

Всичко това противоречи на основополагащите интереси на страните с излаз на Черно море, включително и членове на НАТО.

Това не е наш избор. НАТО трябва да разбира, че Русия ще предприеме всички необходими мерки, за да неутрализира възникващите заплахи“, заяви постоянното представителство на РФ в алианса.

„Опитвайки се да се защити от несъществуващата руска заплаха, НАТО понижава възможностите си за защита от реалните заплахи за сигурността“, отбелязаха още от представителството.

Източник: http://www.cross.bg/

Posted on 26.04.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: