Турция продължава да шантажира Европа


Турция продължава да шантажира ЕвропаТурция си позволява да шантажира европейските власти, такова мнение изрази гръцкият евродепутат Нотис Матиас.

Ахмет Давутоглу, турският премиер отново заплаши ЕС , че ръководството на Турция няма да изпълнява поетите обезателства по миграционното споразумение с Брюксел, ако Евросъюза не отмени визите за турски граждани. Едновременно с  това в Германия се разрази скандал заради прочетено стихотворение, съдържащо оскърбления по адрес  на турския президент Реджеп Таийп Ердоган в ефира на немска телевизия.

Може би за това Ангела Меркел се съгласи да приеме искането за наказание на немския сатирик, с което си навлече гнева на цялата германска общественост.

 

« Ние се надяваме, че още през юни визите за Турция ще  бъдат отменени. И ако това не стане, то не трябва да се очаква от Анкара да изпълнява обещанието си»- отбеляза турският премиер.

 

Председателят на Еврокомисията отговори, че либерализацията на визовият режим изисква изпълняване на критерии по споразумението и за Анкара няма да има никакви отстъпки. Също така Анкара трябва да изпълни няколко десетки условия посочени от Брюксел, за които явно турското правителство е решило да забрави.

 

 

„ Ердоган обяви, че ще отмени споразумението с ЕС, ако в течение на 2 месеца не бъде отменен безвизовия режим за Турция, при това, без значение дали Анкара е изпълнила своята част от споразумението“- отбелза Ги Верховстадт, член на Европарламента.

 

 

По твърдения на Брюксел към момента от 72 изисквания, Турция е изпълнила едва 19.

 

 

Турция прибягва до невъобразими фокуси и шантажира Евросъюза. Властите на Турция прекрасно знаят, че е необходимо изпълнението на редица условия за отмяната на визите-, коментира Нотис Матиас.

 

На 11 април Ердоган се обърна с лично обръщение към прокуратурата в Германи, настоявайки започването на разследване срещу водещия Ян Бамерман, който прочете в шоуто си оскърбително стихотворение.

На 11 април Ердоган се обърна с лично обръщение към прокуратурата в Германиq, настоявайки започването на разследване срещу водещия Ян Бамерман, който прочете в шоуто си оскърбително за него стихотворение.

На 15 април немският канцлер заяви, че правителството е разгледало внимателно протестната нота от Турция, и няма нищо против да разреши  възбуждане на наказателно дело.

 

 

Българска редакция News Front.

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 24.04.2016, in Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: