Новата „ос на злото“ в Близкия Изток: Турция и Саудитска Арабия


Новата "ос на злото" в Близкия Изток: Турция и Саудитска АрабияЕвропа трябва да престане с опитите да реши проблемите в Близкия Изток прибирайки бежанците. Новата ос на злото в региона- Турция и Саудитска Арабия, смята словенския философ Славой Жижек.
Известния съвремен философ заяви неотдавна, че Европа трябва да престане да се опитва да реши проблемите на Близкия Изток, като приема милиони бежанци.

По думите на словенския философ, докато ЕС плаща за мигрантската криза, такива страни като Катар, ОАЕ или саудитска Арабия оросто наблюдават случващото се отстрани, държейки своите врати затворени.

В интервю за  RT Жижек подчертава, че е време за европейците да престанат да се обвиняват за всичко, що се касае бежанците и да спрат  да се държат като деца, които не разбират какво се случва. Жижек подчерта, че Саудитска Арабия, Катар, Кувейт, ОАЕ фактически не приемат бежанци.

 

 

 

72

 

 

 

26

 

 

По такъв начин, «очевидно се очертава новата ос на злото в Близкия Изток, а основните й участници са Турция и Саудитска Арабия»

Жижек на свой ред предлага разпределянето на бежанците да се случва по крайбрежието на Сирия, гръцките острови и в северната част на Либия, за да се случва преселването организирано.

 

 

 

» Това, което се случва сега е скандал. Мигрантите безконтролно се движат и пресичат граници, а страните започват да спорят помежду си», добави той.

 

 

По негови думи «тези» «открити» страни- Германия и Австрия- играят с нас нечестни игри. Когато бежанците стават много, те не искат да си цапат ръцете с тях, те искат, ние- малките балкански държави да свършим вместо тях мръсната работа и да спираме мигрантите, обобщи философът от Словения.

 

Българска редакция News Front.

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 23.04.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: