Грушко: НАТО се опитва да наложи на Русия курс на конфронтация


Грушко: НАТО се опитва да наложи на Русия курс на конфронтацияВоенно-политическият блок НАТО се опитва да наложи на Русия курс на конфронтация, заяви постоянният представител на Русия в НАТО Александър Грушко, предаде РИА Новости.

„Взаимоотношенията между Русия и НАТО в момента са в много лошо състояние. Ние нямаме положителен план за действие, нямаме проекти, които биха ни върнали към по-добри отношения в областите, в които имаме общи интереси.

НАТО реши нашите партньорски отношения да се променят по посока на охлаждане. Алиансът се опитва да наложи на Русия курс на конфронтация“, цитира думите на Грушко в. Welt.

Постоянният представител на Русия добави, че към днешна дата се развива тревожна ситуация, „която би могла да доведе до влошаване на сигурността в много области, в които повече от година се запазва спокойствие и сигурност“.

„В НАТО трябва да вземат решение за отношението си към Русия. Не виждам възможности за качествено подобряване на отношенията ни, ако НАТО продължи да настоява на сплашването и съответното военно планиране“, каза още Грушко.

Постоянните представители на Русия и страните-членки на Северноатлантическия алианс провеждат днес в Брюксел първото си от две години насам заседание, на което се очаква да бъдат обсъдени ситуацията в Украйна, въпросите за сигурността и намаляване на рисковете от военни инциденти, както и положението в Афганистан.

Последното заседание на Съвета Русия-НАТО се проведе на 2 юни 2014 г., два месеца след като алиансът реши да замрази цялото си практическо сътрудничество с Москва, припомни РИА Новости.

Източник: http://www.cross.bg/

Posted on 20.04.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: