Русия, Китай и Индия оформят съюз срещу тероризма


Русия, Китай и Индия оформят съюз срещу тероризмаВъншните министри на трите страни проведоха разговори в Москва.

Външните министри на Русия, Индия и Китай обсъдиха възможностите за сътрудничество в противодействието на химически оръжия, които попадат в ръцете на терористи, съобщи ТАСС.

„Обсъдихме перспективите за разширяване на сътрудничеството в борбата с трансграничните заплахи за сигурност: тероризъм, екстремизъм и трафик на оръжия за масово поразяване.

В това число влизат и химически оръжия, достъпни за терористи“, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Позицията на нашите страни има широко регионално и международно значение. Ние имаме подобни подходи във външната си политика. Сериозните промени в регионалната и международна ситуация, изискват от нас да разширим практическото сътрудничество.

Ако заговорим в един глас, светът ще ни слуша. Ние имаме готовност да работим с Индия и Русия“, заяви китайският външен министър Ван И.

„Ние трябва да разработим ефективна стратегия в борбата с тероризма. В това число влиза и сътрудничество с ООН. Аз нямам търпение да работя с моите колеги.

Ние имахме добър обмен на мнения относно ситуацията в Близкия Изток. Ние подчертахме нашия ангажимент за осигуряване на стабилност в региона.

Съгласни сме, че международната общност трябва да продължи да работи в сътрудничество с правителството на Афганистан. Там трябва да се търси мир. Трябва да продължи борбата с тероризма.

Отново обсъдихме реформата в ООН. Поинтересувахме се от мнението на Русия и Китай по въпроса. Важно е, че Индия стана член на Съвета за сигурност.

Русия и Китай обещаха да улеснят членството на Индия в Шанхайската организация за сътрудничество. Предстои ни ключов етап от икономическото развитие.“ заяви индийският външен министър Сушма Сварадж.

 

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 19.04.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: