Второто по сила оръжие след атомната бомба: „Торнадо-С”- Руският „Цар на войната“ изтрива от лицето на Земята сто футболни игрища за секунди (видео)


Второто по сила оръжие след атомната бомба: „Торнадо-С”- Руският "Цар на войната" изтрива от лицето на Земята сто футболни игрища за секунди (видео)Залпът на страшното оръжие има еквивалент от няколко тона взривно вещество, унищожава всичко наоколо с адски огън.

Съвременните системи за залпов огън не са просто най-разпространеното и най-продавано оръжие, а и най-мощното. Това разказва генералният конструктор на залповите установки „Торнадо-С” и „Торнадо-Г” Виталий Хоменок пред tvzvezda.ru. Той е категоричен, че пълен залп от тези машини е съизмерим и е второто по сила и разрушение оръжие след ядреното, визирайки атомната бомба.

От гледна точка на размера на зоната на поражение и мащабите на разрушение на ядреното оръжие, то единственото, което може да се справи, ако задачата е да се заличи от лицето на Земята укрепен район на противника или да се унищожи от раз цяло подразделение на вражеската бронетехника, е т.н. реактивна артилерия, която се определя още като „Цар на войната”.

Мощността и количеството на взривното вещество в ракетата и към момента е секретна информация, но е известно, че пълен залп от „Торнадо-С” и „Смерч” имат еквивалент от няколко тона взривно вещество. А пораженията покриват площ от 67,6 хектара, което е около 100 футболни игрища, от които няма да остане нищо.

За да се прочисти цяла една такава територия е нужен само един залп от комплекс „Смерч” или от неговата подобрена версия „Торнадо-С”.

Целият комплекс се състои от три машини. Бойна – с пускова установка. Транспортно-зареждаща, която превозва амунициите. Третата машина е командният център, от която е управлява огънят.

Зрителите на тв „Звезда“ могат да видят най-съвременните реактивни системи за залпов огън „Град“, „Смерч“, „Торнадо“ и „Ураган“, които нямат аналози в света. Всички те произлизат от легендарната „Катюша“ – страшното съветско оръжие от Втората световна война. Може да бъде видяна и тежката огнеметна система „Солнцепек“, която до момента бе строго засекретена.

Източник: БЛИЦ

 

Posted on 17.04.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: