Путин: САЩ да не действат срещу Русия от позицията на силата и имперските амбиции


Путин: САЩ да не действат срещу Русия от позицията на силата и имперските амбицииРуският президент Владимир Путин предлага САЩ да не действат по отношение на Русия от позицията на силата и имперските амбиции.

„Ако те изхождат от идеята за своята изключителност, това ще означава, че те ще претендират винаги за специално положение, за специални права. Това е гносеологична, както казват някои специалисти, грешка, – заяви Путин по време на „Пряка линия“. – Проблемите трябва да се погледнат в тяхната основа и да се действа не от позицията на силата и диктата, не от позицията на имперските амбиции, а да се действа с уважение към всички партньори“.

„Без всичко това е невъзможно да се изградят съвременни демократични международни отношения“, убеден е той.

Отговаряйки на въпрос, кой от американските кандидати за президент е по-лош за Русия, Путин отбеляза, че „работата дори не е в конкретните хора“. По думите му най-важното е ръководството на САЩ да не изхожда от тези фалшиви предпоставки.

„Ние сме имали в нашата история на двустранните отношения моменти, когато сме си сътрудничили много тясно помежду си и сме постигали добри резултати на национално и международно равнище“, подчерта той.

Путин счита, че Русия си сътрудничи добре със САЩ по редица въпроси, включително и в областта на борбата с тероризма, както и в Сирия.

„И днес съществуват примери за подобно ефективно сътрудничество между РФ и САЩ, – заяви той. – То се отнася до въпросите за неразпространението на оръжие за масово унищожение, борбата с тероризма, решаването, да кажем, на иранската ядрена програма, химическото оръжие в Сирия и борбата с тероризма“.

 

Източник: http://www.cross.bg/

Posted on 14.04.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: