Кандидат за президент на Австрия: Русия имаше причини да присъедини Крим


Кандидат за президент на Австрия: Русия имаше причини да присъедини КримИсторията около присъединяването на Крим не е толкова проста, колкото се опитват да я представят пред световната общественост критиците на Москва, заяви в студиото на ORF кандидатът за президент на Австрия Александър ван дер Белен. Австрийският политик отбеляза също, че не би искал да преживее сценария, който САЩ биха разиграли на мястото на Русия.

 

Александър дан дер Белен: Бих отишъл в Русия. Също бих включил в състава на делегацията си икономисти. Бих взел със себе си, както и Фишер, учени, занимаващи се с научна и изследователска дейност, а също представители от сферата на културата и изкуствата. Според мен, икономиката, културата и науката  — това е прекрасната смес, на базата на която може да се формира в световната общественост благоприятната представа за Австрия. Съгласен съм, че трябва да се отделя внимание и върху правата на човека. Но не само в Русия, а и в другите страни.

 

Водещ: Но Москва има големи проблеми със спазването на международното право. Анексирането на Крим подтикна Европа към въвеждане на санкции срещу Русия. Каква е Вашата позиция? Одобрявате ли действията на Русия? Четох, че Вие заявявате, че Крим, с изключение на последните 60 години, винаги е бил руски. Това звучи от рода на: нека си го вземат, той и без това им принадлежи.

 

Александър ван дер Белен: Ситуацията в източна Украйна за мен наистина е причина за санкции. Историята с Крим не е толкова проста, колкото ви се струва. Бих могъл да ви изнеса дълга лекция на тема, защо Русия постъпи точно така. Не бих искал дори да си представя, как биха се държали Съединените щати в подобна ситуация. Събитията в източна Украйна са нещо друго. Европейският съюз не може да остане безучастен наблюдател и да продължава да твърди, че нищо не може да се направи.

 

В ефирна 10 април 2016 година

Петя Паликрушева

Източник: http://bgr.news-front.info

Реклами

Posted on 12.04.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: