Когато съвестта липсва:Порошенко не може да преглътне загубата от референдума- атака на европейските ценности


Когато съвестта липсва:Порошенко не може да преглътне загубата от референдума- атака на европейските ценностиНад 60 % от гражданите на Холандия, взели участие в референдума по въпроса за асоциация с Украйна на 6 април, гласуваха против ратификацията на съглашението. Избирателната активност състави 32,1 % от избирателите, което означава, че правителството на Холандия ще трябва да преразгледа позицията си относно приемането на съглашението. С други думи- няма да стане, това което Порошенко толкова много искаше и беше готов на всичко, с цената на кръвтта и страданията на народа си да изтъргува  страната си. Холанците казаха ясно европейско «НЕ» на Порошенко.

А когато съвестта липсва, и колкото и да се повтарят празни думи за евроинтеграция и развитие, докато в страната (Украйна) цари психическа, социална, икономическа и хуманитарна катастрофа,  претенцията на Порошенко да бъде приет с отворени обятия граничи с лудостта. Никой не иска да се асоциира с предатели- особено такива, които предават собствната си страна и народ, в замяна на американски обещания. И хората винаги усещат това. А когато на върха на страната стои такъв политик, асоциацията за държавата е с него- тоест той е лицето на тази държава. Интересно в кого би могъл да предизвика симпатия такова лице? Интересно дори какво изпитва самият той при срещата сутрин с огледалото?

 

 

41

 

 

Това че, носиш титла президент, не означава че, наистина си достоен да бъдеш такъв, поне конкретно в този случай, важи това правило, но не разбирайки това, Петро Порошенко просто иска да стане, както той иска. И не разбира защо холандците гласуват против. Явно не разбира, защото побърза да заяви, че истинската цел на организаторите на референдума, проведен в Холандия е…внимание: » атака на европейските ценности и единството на Европа»

 

» Настоящата цел на организаторите на референдума- това не съглашението за асоциация между Украйна и ЕС, а атака срещу единството на Европа, атака срещу разпространението на европейските ценности»,- заяви Порошенко във видео обращение, което може да изгледате тук.

 

Когато липсва съвест, загубата е още по-трудна, защото без съвест никой не признава вината си, а търси причини другаде.

Лидерът на холандската радикална Партия за свобода Герт Вилдерс, коментирайки резултатите от референдума, заяви, че те свидетелстват за » началото на края на Евросъюза»

 

Професорът по политология на Амстердамския университет Ласло Маракс коментира резултатите така:

 

» Най-важния урок, който можем да извлечем от резултатите на този референдум, това е, че Европейския Съюз е изгубил своята привлекателност за обикновените хора».

 

Още дълго ще звучат различни мнения и коментари, но истината остава винаги една.

 

Българска редакция News Front.

Източник: http://bgr.news-front.info

 

Posted on 08.04.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: