Светлана Шаренкова: „Панамските досиета“ са платени от Сорос и подготвени от спецслужбите


Светлана Шаренкова: „Панамските досиета“ са платени от Сорос и подготвени от спецслужбите„Панамските досиета” са на път да станат едно от най-големите активни мероприятия в съвременната история.

Но колкото и да се разгаря истерията, тя не може да скрие две очевидни истини: мероприятието е платено от Сорос и е подготвено от едни специфични служби, които имат силата да извадят, но и да изопачат добре пазените тайни.

Случващото се поражда редица въпроси.

Офшорната дейност забранена и незаконна ли е?

Защото тъкмо неолибералите я защитават с комсомолски плам, както защитават финансовите спекулации, които са специалност на спонсора Сорос! Дали „смелите” разследващи журналисти на Запад са отменили презумпцията за невиновност и основополагащия принцип, че обвинението се нуждае от преки и категорични доказателства?

Защото самите автори на компроматната атака, които твърдят, че президентът Путин е „откраднал” 2 милиарда долара, в същото време признават, че за това няма нито един документ!?

Случайно ли е или не, че сред уличените хиляди политици няма нито един американец, нито един лидер от верните съюзници на САЩ? За сметка на това е пълно с личности, които не са удобни на вашингтонския елит, най-важните от които са президентите на Китай и Русия.

За „цвят” в т.нар. разследване са включени исландският премиер, президентът на Украйна Порошенко и футболистът Лео Меси.

Ясно е, че това е компроматна война, която се води с инструментариума на „плаща и кинжала”, която няма нищо общо със стандартите на свободното слово и цивилизованата журналистика.

И още нещо е ясно – това е истеричен ответен удар на Империята – САЩ. Отговор на удара с изтеклите данни на „Уикилийкс”, които показаха нравите на американската дипломация – арогантна намеса, манипулации и подслушване на съюзници. Отговор на удара, дошъл от Китай, който стана икономика № 1 и отговор на Русия, превърнала се в глобален фактор на сигурността.

Поръчителят на атаката не може да се примири, че светът вече е многополюсен, а неолибералният консенсус катастрофира, оставяйки след себе си кризи, войни, хаос, преселение на народите и тероризъм.

 

Източник: http://epicenter.bg

Posted on 06.04.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: