Двуличието на НАТО и Турция: провокация на войната


Двуличието на НАТО и Турция: провокация на войнатаСАЩ се готвят да увеличат военните си разходи и присъствие в Източна Европа поне в 4 пъти. По този повод, бившия аналитик от ЦРУ Рей МакХоверн говори в ефира на радио предаването  Loud & Clear с Брайън Бекер. Основен предмет на разговора стана политиката на НАТО и растящата изолация на Турция.

 

» Отначало Щатите успешно организираха държавния преврат в Украйна. След това се появи уж някаква заплаха от страна на Русия. Обаче, това, което се случва сега, в действителност е само въображаема заплаха, под чийтопредлог се появяват възможности и причини да се изхарчат още пари за сметка на данъкоплатците. Минаха 71 години след приключване на Втората Световна война, а страните от НАТО до сега се държат като хулигани. Явно не могат да се държат като възрастни»,- подчерта МакХоверн.

Дори и Северноатлантическия алианс да се явява остарял военно-политически блок, НАТО продължава да играе важна роля за САЩ, която е свързана с отдалечаването на европесйките съюзници от Русия. В рамките на тази американска «мисия», Вашингтон ще използва всички възможни средства, за да разшири присъствието на НАТО.

 

 

» Когато европейците видяха, че руснаците не са нахлували в източната част на Украйна, генерал Фил Брийдлав започна да убеждава всички в обратното. А после се случи и тази ситуация от 20 юли 2014, когато свалиха малазийския  MH17.

И какво се случи после? Разбира се, че веднага обвиниха Русия. Нагледна демонстрация на антируска пропаганда от страна на президента на САЩ»

 

 

След разпадането на Съветския Съюз, представителите на НАТО се задължиха да не разпространяват присъствието си по-далече от територията на Източна Германия. Това обещание нееднократно беше нарушавано, а самия алианс беше използван за осъществяване на военни кампании в Ирак и Афганистан. А Пентагона систематично поръчва информационни атаки срещу руската страна, за да раздуе образа на измислената заплаха. Защо? За да милитализира Източна Европа, влагайки милиарди долари, и да я подчини на законите си.

 

 

» Към всичко това, говорейки за увеличаване на разходите на НАТО  в четирикратен размер, президентът на Русия Владимир Путин, заяви, че Русия е съкратила военните си разходи с 5 %»,- отбелязва Рей МакХоверн.

 

Може би има смисъл да бъдат отбелязани определени достижения, сред които решението на администрацията на Обама за сътрудничество с руската въздушна кампания в Сирия. Но не трябва да се забравя, че сред съюзниците на САЩ има съмнителни играчи.

 

 

 

» А защо американските политици и държавни дейци така силно нервничат при споменаването на Саудитска Арабия? Може би защото, само тя е закупила от САЩ въоръжаване за над 100 милиарда долара? Що се отнася до Турция- тук нещата стоят малко по-различно. Турците ненавиждат сирийския президент Башар Асад от много години, и се опитват да се избавят от него»,- подчерта МакХоверн

 

Президента на САЩ Обама ще се срещне с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, отказвайки среща с турския президент за пред публиката.

 

 

 

» Турция е под Ердоган. И той проявява всички признаци на това, да предизвика война между НАТО  и Русия»- заяви Рей МакХоверн.

 

 

Българска редакция News Front.

Източник: http://bgr.news-front.infohttp://bgr.news-front.info

 

Posted on 05.04.2016, in Анализи, Балканите and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: