Защо беше убита Мариам Вуолу


Защо беше убита Мариам ВуолуСрещата на папа Франциск с руския патриарх Кирил на 12 февруари в Хавана беше историческа. Нейното значение – в една или друга посока – ще се проявява не утре или в други ден, а може би след столетия. Всъщност очаквана беше от столетия, защото патриархът и римският папа не се бяха срещали от 1054 г.

На 12 февруари 2016 г. те се срещнаха не само като духовни лидери, но и като политици. В съвременния свят всичко е политика, още повече когато папа Франциск е глава на църквата на 1,2 милиарда католици, а руският патриарх Кирил е глава на две трети от всички православни и е лидер на най-мощната поместна православна църква.

Сега обаче атаката срещу християнството е колосална особено в Европа и Близкия Изток. Изразеното преди няколко месеца мнение на Франциск, че Третата световна война е започнала, обяснява много. Римокатолическата църква и Руската православна църква трябва да забравят разногласията и взаимните претенции, иначе и двете ще загинат, а заедно с тях и християнството, срещу онези, които продължават да действат според максимата „Разделяй и владей“. Значи, двете църкви трябва да си помагат и да се спасяват. Залогът е съдбата на цялата християнска църква.

Това беше и основната тема, обсъдена от Франциск и Кирил – отношенията между църквите, проблемите на християните в света и бъдещето на цялото човечество, на фона на сегашната крайно опасна ситуация, която е повече от тревожна в социалната област, т.е. на либералния капитализъм.

Франциск е последователен, съсредоточен и целеустремен и въвежда нова динамика и съдържание на религията не само към католиците, нои към всички хора.

Думите на Франциск в Боливия бяха определени като „мюнхенска реч на папата“. Но резонансът и мащабът на засегнатите проблеми превъзхождаха сензационното изявление на Путин в Мюнхен през 2007 г. Главното, което обединяваше тези две речи, е критиката на актуалния световен ред и на цялата капиталистическа система , решимостта за противопоставяне и постигане на промени, както и откритото предизвикателство към виновниците за това положение.

Католическата църква се връща не само в обществения, но и в политическия живот. Връща се на възможно най-високо равнище. Периодът на преклонението пред парите приключи. Махалото се задвижи в другата посока. „Алчността за пари е поставена начело на социално-икономическата система. Това разрушава обществото, обрича и поробва мъжете и жените, разрушава човешкото братство, настройва хората един срещу друг и поставя под заплаха нашия общ дом“ – бяха думите на Франциск. От времето на социализма в СССР и Източна Европа не бяха звучали толкова сериозни и толкова високо произнесени думи за това, че алчността е деструктивна, гнусна и омерзителна. Целият капиталистически свят е построен върху парите и експлоатацията на труда. Но изведнъж римски папа пред целия свят съобщи, че това не само че е несправедливо, но е и неморално.

Тези думи бяха атентат, покушение срещу основите на съвременния световен порядък на Запада, установен под англоамериканската и ционистка хегемония.

Преди това, в началото на 2014 г., със своя 84-страничен манифест, Франциск също обяви война на съвременния капитализъм като „нова тирания“ и призова световните лидери да воюват с бедността и растящото неравенство.

Документът представляваше платформа на папството на Франциск. Той критикуваше глобалната икономическа система, идолизирането на парите, неравенството, фаталното здравеопазване, срива в образованието, призоваваше богатите да споделят своето богатство, да оценят човешкия живот в съвременната икономика, която да базира на включване, а не на изключване от нея на хората. Такава икономика убива – пишеше Франциск.

Декларацията на Франциск и Кирил от Хавана не е списък от отстъпки, компромиси или подводни камъни, а политически документ, който съобщава, че православните и католиците трябва да се научат да носят заедно истината в онези области, в които е възможно и необходимо, защото човешката цивилизация е навлязла в период на епохални промени.

Потвърждението, не закъсня. От 25 февруари La Santa Sede – Светата столица, е в тревога. Срещу папа Франциск беше изпратено присъщото за масоните ЦРУ, Моссад, МІ-6, Сивите вълци и т. н., „послание“ чрез убийството на 34-годишната негова секретарка Мариам Вуолу.

Намиращата се в седмия месец на бременност Мариам беше рецепционистка на Domus Sanctae Marthae, малкият хотел вътре в стените на Ватикана, където живее Франциск, и беше считана за негова лична секретарка.

На 25 февруари тя беше открита мъртва, като тялото й беше в „напреднала фаза на разлагане“ от въздействието на киселина, любим метод на предупреждение на споменатата глобална мафия, която чрез убийство на близък до основата цел я предупреждава, в случая папа Франциск, който неслучайно по време на визитата си в Боливия се обърна към вярващите да се молят за него.

 

Автор: Красимир Иванджийски

Източник: http://strogosekretno.com

Posted on 03.04.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: