Руските сапьори за няколко дни виртуозно обезвредиха 1230 мини в Палмира (видео)


Руските сапьори за няколко дни виртуозно обезвредиха 1230 мини в Палмира (видео)Спецчастите трябва да обезопасят 180 хектара в и около историческия град.

Специалистите от Международния противоминен център на Министерството на отбраната на Русия завършват подготовката си за включване към мащабната операция по прочистването на историческия град Палмира. Сапьорите предстои да обследват над 180 хектара в и около града, съобщава tvzvezda.ru.

Първата задача пред сапьорите е да влязат в жилищните квартали на Палмира и след това ще престъпят към разминиране на територията, на която се намират древните паметници.

„Вече няколко дни работим на територията на града, като за това време вече успяхме да неутрализираме над 1 230 взривоопасни предмети. Става въпрос за обикновени мини, но и такива с магнитни взриватели, които са много опасни. До момента не сме стигнали и до половината от града. Определено ни е нужна помощ”, казва военен от правителствената армия на Сирия.

Припомняме, че сирийската армия контролира Палмира от 27 март.

Източник: http://www.blitz.bg

Posted on 02.04.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: