В Русия полетя уникален хибрид между хеликоптер и самолет


В Русия полетя уникален хибрид между хеликоптер и самолет В Русия бяха проведени тестове на уникален хибрид между хеликоптер и самолет бяха проведени в базата на иновационен център „Сколково“. А вече е готов списък с потенциални клиенти които искат да закупят безпилотния комплекс. За това съобщават от „Руски хеликоптери“.

Роторни – това е специален клас на роторкрафти технология която има редица предимства в сравнение с конвенционалните самолети, направени по самолетна или хеликоптерна схема.

Роторни предоставят възможността да се извършва вертикално излитане и кацане на ограничени площи по размер. Това спомага да се превозват пътници или товари с висока скорост и с по-голямо разстояние, отколкото конвенционалните хеликоптери.

Тестовете бяха проведени на базата на иновационен център „Сколково“. Проектът е част от програмата „Вертолетов России“ „Скорость“.

Основната задача при разработката на безпилотния самолет е била да се създаде лаборатория, която да определени ефективността на компонентите в схемите и търсенето на иновационни решения.

„Безпилотният роторен комплекс който няма аналог успешно е преминал към следващата фаза на тестване извършвайки своят първия си полет. Създателите на комплекса са от иновативното конструкторско отдел на „ВР-технологии“ „Вертолетов России“.

Интерес към уникалната разработка проявяват петролни и газови компании и различни агенции.“ – Според пресата прес-службата на ведомството.

Според главния изпълнителен директор на „ВР-технологии“ „Вертолетов России“ Александър Oхонко, създаването на машината е започнало през 2015 г. и „през това време ние постигнахме значителни резултати и вече започнахме първата фаза на летателните тестове.“

„Системата може да поддържа контрол на за следи от дим в горите и в гъсто населените градски райони. Да извършва въздушни фотографии, провеждане на мониторинг на нефтени и газови съоръжения, за да доставки на медицински консумативи за отдалечени райони.“ – Заявяват от холдинга.

 

Източник: http://spodeli.eu

Posted on 02.04.2016, in Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: