Новият комплекс “Телник” стреля с “умни” боеприпаси в движение


снимка / uvz.ru

снимка / uvz.ru

Руски оръжеен завод демонстрира в Индия противотанкови снаряди на бъдещето.

Корпорацията “Уралвагонзавод” демонстрира по време на изложбата DEFEXPO-2016 в Индия комплекс за взривявяне на противотанкови мини от дистанция. Това съобщи сайта на компанията, цитиран от руското онлайн издание “Лента”.

Оборудването, позволяващо да се управлява взрива на 125-милиметровите минни снаряди от ново поколение, може да се инсталира върху танкове Т-72, Т-90 и Т-80.

Комплексът позволява да се управлява взривяването на минни боеприпаси, които имат съответни предпазители, създавайки експлозия в нужната точка. Според специалисти така може да се увеличи ефективността на минните снаряди 4-5 пъти.

Представител на корпорацията съобщи за “Лента”, че новият комплекс се нарича “Телник” и е подобрена версия на по-рано показания комплекс “Айнет”.

За разлика от “Айнет”, който позволява взрива на снарядите да се управлява при стрелба от място, то новият комплекс може да стреля с “умни” боеприпаси в движение.

Системата изчислява всички параметри на движение на танка и състоянието на атмосферата, предизвиквайки взривяване на управляемия експлозив в необходимата точка.

В съобщение от “Уралвагонзавод” се отбелязва, че към новия комплекс вече са проявили интерес представители на военните ведомства на Индия и Египет.

Корпорацията демонстрира по време на изложбата и макети на тежката минохвъргачна система ТОС-1А, модернизираните танкове Т-90МС и Т-72, БМПТ, а също и инженерната машина за разграждане ИМР-3М, бронираната ремонтно-евакуационна машина БРЕМ-1М и други.

 

Източник: http://www.fbr.bg/read.php?n=54666

Posted on 30.03.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: