Hürriyet: Без туристи от Русия и Европа в Турция е по-лошо от очакваното


Hürriyet: Без туристи от Русия и Европа в Турция е по-лошо от очакванотоИзострянето на отношенията с Русия, а също неотдавнашните терористични актове лишават Турция от основните й доходи – печалбата от туристите – както руски, така и европейски, пише Hürriyet Daily News. Турските експерти подчертават, че загубите за тази година могат да достигнат 12 милиарда долара, което е значително повече от «най-неблгаоприятния сценарий»=

 

Проблемите в туризма лишават много хора от работа и вече се разпространяват и над други отрасли, включително селското стопанство, отбелязва изданието.

Ръководителят на търговско-промишлената палата на туристическата провинция Анталия Давут Четин заяви, че броят на туристите от Русия за тази година клони към нула. А след неотдавнашната серия терористични актове се очаква, че туристите от Европа ще станат значително по-малко.

 

«Сега сме в състояние значително по-лошо от по-рано очаквания най-неблагоприятен сценарий», — подчертава Четин.

 

Ръководителят на Средиземноморската асоциация на собствениците на хотели и работниците от туризма Юсуф Хаджисулейман отбелязва, че по-рано специалистите са прогнозирали загуби в рамките на 8 милиарда долара.

 

«Ако добавим очакваните загуби на европейския пазар, то се получават 12 милиарда потенциални загуби».

 

Той споделя, че заради проблема със сигурността немските туроператори са отменили дори собствената си среща на един от турските курорти, значи да се очакват туристи от тази страна е невъзможно. Според експерти, за една година броят на европейските туристи може да падне наполовина. По-скоро те ще предпочетат по-безопасните Испания и Гърция.

Давут Четин добавя, че тази години много от собствениците няма да отварят хотелите си за сезона, от което само в Анталия ще изгубят работата си от 80 000 до 100 000 човека. Според него, проблемите в туристическия сектор вече започват да се разпространяват и върху другите отрасли — главно в селското стопанство. В последните месеца това ще стане много по-забележимо.

 

Автор: Петя Паликрушева

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 26.03.2016, in Балканите, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: