Руската амфибия „Бурлак“ ще атакува Северния полюс (видео)


Руската амфибия „Бурлак“ ще атакува Северния полюс (видео)Помните ли офроуд амфибията Sherp? Не приличаше на нищо познато, но пък минава навсякъде.
Е, сега отново руски гений смята, че може да направи още по-проходимо возило, което ще поеме на трансарктическа експедиция до Северния полюс и обратно. Името „Бурлак“ идва от нарицателното за наемни работници в Русия, които дърпат лодки между бреговете на големите реки в необятната държава.

„Бурлак“ е дело на родения в Екатеринбург Алексей Макаров. Неговият 6-колесен автомобил-амфибия е разработен на базата на БТР-60.

Дължината му е 6,6 метра, широк е 2,9 метра и е висок 3,2 метра, а диаметърът на колелата му е 1,75 м. теглото на машината е около 4 тона.Херметичната конструкция на корпуса и наличието на витло позволяват на машината да се държи над водата и да маневрира между късове лед. Управлението на всъдехода е като при нормалните автомобили.

Освен от БТР, руският конструктор е използват част от агрегата на Toyota Land Cruiser, а трансмисията и раздатъчната кутия са дело на Макаров. Гумите (широки 72 см) са специално произведени в Китай.

Burlak има амбициозни планове. Целта му е да стигне до Северния полюс и да се върне обратно. На автомобилната трансарктическа експедиция ще поемат 8 руснаци. Те искат да достигнат полюса автономно, без да получават гориво и хранителни продукти чрез въздушни доставки, като се върнат в началната точка на собствен ход.

Планира се експедицията да започне през 2018 г.Това значи, че ще бъдат използвани два (поне) „Бурлак“-а, тъй като във всеки един от тях има четири спални места, кухня с газова печка за приготвяне на храната, мивка и малък душ. Салонът е обшит с изолация, която трябва да пази топлото дълго време.

Източник: https://actualno.com/

Posted on 24.03.2016, in Видео, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: