Опитите на ЕС да се наложи антируска политика на целия свят са дълбоко наивни


Опитите на ЕС да се наложи антируска политика на целия свят са дълбоко наивниЕС призова всички страни от ООН да се присъединят към санкциите срещу Русия. Едва ли тази стратегия ще постигне успех, в момента ЕС не може да застави да се откажат от сътрудничеството си с Русия дори такива държави-джуджета от рода на Сан-Марино.

Но това, че Брюксел окончателно изгуби независимостта във външната си политика, е дълбоко печално.

В последните години ЕС окончателно се примири с ролята си на малък брат на САЩ. Вашингтон вече трета година без особен успех призовава всички държави на Земята да не си сътрудничат с Русия, сега с това се зае и ЕС.

В обръщението към членовете на ООН комисарят по външната политика на ЕС Федерика Могерини призова да се въведат санкции срещу Москва по примера на ЕС.

 

«EС продължава да се придържа към реализацията на политиката си на непризнаване, в това число чрез ограничители мерки. ЕС отново призовава държавите-членки на ООН да разгледат аналогични мерки за непризнаване в съответствие с резолюцията на Генералната Асамблея на ООН под номер 68/262», — заяви Могерини.

 

Защо 93 държави от ООН трябва да подчинят външната си политика на резолюция, за която не са гласували, Могерини не поясни.

Следва да припомним, че в резолюцията НЯМА нито дума за «ограничителни мерки».

Налице е поредният опит да се наложи европейското законодателство и светоусещането за «правилно» и «неправилно» поведение върху целия свят. Само, за разлика от САЩ, огънят е по-близо и димът от него е по-ниско, т.е. по-задушлив е.

В изявлението на Могерини прави впечатление и «дълбоката тревога» на еврокомисаря за някаква предполагаема забрана върху «дейността на меджилиса», управляващият орган на кримските татари, като екстремистка организация» от страна на Русия.

За да покажем доколко абсурдно е поведението на Европейския съюз, ще се опитаме да ви опишем следната ситуация. Да си представим, че група евреи, които не признават държавата Израел (а такива има), се опитат да организират енергийна и друга подобна блокада на страната, взривяват електропроводите и спират транспорта с хранителните продукти за цялата страна.

На този фон ЕС пуска изявление, в което обявява организаторите на блокадата като «орган на самоуправлението на Израел».

Разбирате, че е невъзможно да си представим подобна ситуация, нали?! По отношение на Крим ситуацията беше същата.

Апропо, Меджлисът и в най-добрите си години не е представлявал интересите на болшинството кримски татари, а сега окончателно се изроди в екстремистка организация на политемигранти.

«Тревога» тук може да предизвика единствено и само отказът на властите в Украйна да санкционират и пресекат нарушаването на украинското законодателство на украинска територия, защото точно тока, чрез нарушаване фактически на държавното законодателство, беше «блокадата» на Крим. Нещо повече, за да се реализира блокадата на Крим, екстремистите, а те по същество са такива, имаха пълната протекция на украинската власт. ЕС мълчи по този въпрос.

Опитите на чиновниците от ЕС да разпространят своята съмнителна позиция върху целия свят изглеждат особено смешни на фона на подписаната между Русия и Сан-Марино, например, спогодба за доставките на «санкционни» продукти. Независимо от това, че държавата е ултра-малка и обкръжена отвсякъде от ЕС, «на територията на републиката има множество предприятия, които се занимават с производство и търговия със санкционни продукти за и от Русия».

Фактът, че ЕС не може да повлияе дори на микроскопичната република Сан-Марино да не сътрудничи с Русия, говори за пълната атрофия на самия Европейски съюз.

И понеже абсурдите в ЕС са нескончаеми, лицемерието — безпределно, двойните стандарти отдавна са крайно позорни и се виждат от целия свят, разпадът на ЕС е абсолютно сигурен.

Защото няма как  да не се разпадне един организъм, който НЕ Е част от диалектиката на обществото, но е неизменна брънка от постоянния и тенденциозен ущърб на народите на Европа.

 

Източник: http://bgr.news-front.info

Posted on 20.03.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: