Бомбата, която поразява и под земята (видео)


Бомбата, която поразява и под земята (видео)Ислямистите масово използват и развиват мрежи на подземни комуникации.

През изминалите дни медиите разпространиха данни за това, че бомбардировач Су-34 на ВКС на Русия е ликвидирал подземен бункер на терористичната групировка „Джебхат ан Нусра” в провинция Алепо. В отделни райони на Сирия, както и в Афганистан, бандитите от ДАЕШ и „Джебхат ан Нусра” масово използват и постоянно развиват мрежи на подземни комуникации.

Някои от тях са наследство за бандитите от античното или средновековното минало. За строителството на подземни тунели бандитите използват последните постижения в техниката и иновационни технологии. Пример за това е мрежата от тунели, свързващи цели градски квартали, както в провинция Хомс.

Доста често тези подземни комуникации са снабдени с всичко необходими, включително електроенергия, продоволствия и боеприпаси. Затова борбата с терористите, укриващи се в такива тунели, е много сложна, и към момента все още няма ефективни средства за водене на подземна война. Но използваните от ВКС на Русия бетонобойни авиобомби (БЕТАБ-500) показа, че да се спипат екстремистите, дори и заровени дълбоко под земята, все пак е възможно.

При това въобще не е задължително да се използват последните постижения на военно- конструкторската мисъл. Бомбите не са нови, а някои от тях дори могат да бъдат определени като „ветерани”. Но заложената в тях ефективност продължава да е висока.

Източник: Блиц

Posted on 20.03.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: